Ankara'dan peş peşe Fetullah Gülen açıklaması

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümünün ardından açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ''Bu ölüm haberi bizi hiçbir zaman için bir rehavete, gevşemeye götürmeyecektir'' dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise, ''Örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm uzantılarıyla sürecektir'' dedi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre; 15 Temmuz darbe girişimin mimarı FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, dün ABD'de öldü. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ elebaşı terörist Fethullah Gülen'in ölümüyle ilgili açıklamada bulundu. Fidan, "FETÖ örgütü elebaşının ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor." dedi.

Bakan Fidan, Ukraynalı mevkidaşı Andrii Sybiha ile Ankara'daki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Fidan, terörle mücadelede kararlılığın devam edeceğini belirterek, "Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür." ifadesini kullandı.

Bu ölüm haberinin kendilerini hiçbir zaman rehavete, gevşemeye itmeyeceğini söyleyen Fidan, "Bu örgüt, milletimizin tarihinde türüne ender rastlanan bir tehdit odağı olmuştur. Binlerce gencimizi kutsal değerler adına kandırarak saflarına katmış, bu gençlerimizi kendi vatanlarına, milletlerine, kutsal değerlerine ihanet eden bir makinaya dönüştürmüştür." dedi.

Bakan Fidan, bu insanların yurt dışında istihbarat servislerinin elinde büyük bir zillet içinde kendi ülkelerine, milletlerine ve değerlerine karşı bir silah olarak kullanıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu ölüm vesilesiyle artık onların üzerindeki büyünün kalkmış olması lazım ve kendilerini gittikleri ihanet dolu bu yanlış yoldan vazgeçmeye, devletlerinin, milletlerinin aleyhine çalışmaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Bu yol iyi bir yol değil. Bu yolun sonu iyi bir son değil. Milletimiz, devletimiz her türlü terör örgütüyle olduğu gibi bu örgütle de mücadele etmeye devam edecekler. Artık yol yakınken dönmeyi bilsinler."

BAKAN TUNÇ: FETÖ'YLE MÜCADELE SÜRECEK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü üzerine X hesabı üzerinden açıklama yaptı. Bakan Tunç, FETÖ elebaşının ölümü, terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığı etkilemeyeceğini ifade etti.

"Bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir"
Mücadeleye aynı kararlılık ve azimle devam edileceğini belirten Tunç, "Ülkemiz aleyhine esaslı bir milli güvenlik sorunu olarak devam eden bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir. FETÖ üyeleri hakkında yürütülmekte olan adli işlemler söz konusu ölüm olayından etkilenmeden örgütün yönetici ve üyelerine karşı yürütülen yargılamalar ve uluslararası adli mekanizmalar aynı kararlılıkla takip edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, başta yargı olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarıyla, milli iradeye karşı savaş açan bu ihanet şebekesinin kalıntılarını temizlemekten asla vazgeçmeyecek, milletimizin huzuru ve güvenliği için gereken her adım atılmaya devam edilecek, hain örgütün her bir üyesi Türk adaleti önünde mutlaka hesap verecektir" ifade etti.

GÜLEN ÖLDÜ, KAVGA BAŞLADI

DHA'nın aktardığına göre, Gülen ölünce kimin başa geçeceği, örgütün sahip olduğu parayı kimin yöneteceği ile ilgili büyük kavgalar yaşandığı daha önce ortaya çıkmıştı. Elebaşı Gülen'in ölmesi ile gücü elinde tutmaya çalışan Cevdet Türkyolu, heyet içindeki yaşlılar tarafından istenmediği ve kontrolsüz bir şekilde zenginleştiği, etkisizleştirilmesi için örgüt içinde kulis yapıldığı belirtildi.

Üst kademelerde yer alan isimlerin paranın kontrolünü eline geçirmek istediği ancak paranın büyük bölümünün kontrolünün, Gülen'in sağlık durumunun kötüye gitmesi ile onu kontrolü altına alan Cevdet Türkyolu'nda olduğu ifade edildi. Türkyolu'nun, parayı kendi hiziplerini kontrol altında tutabilmek için kullandığı kaydedildi. Örgütün yönetim kadrosundaki diğer isimlerin bu durumdan şikayetçi olduğu, örgütün Avrupa ayağını yöneten Abdullah Aymaz'ın, ABD ayağını yöneten Cevdet Türkyolu ve yanındaki Mustafa Özcan'ın etkisini kırmak için yoğun çaba sarf ettiği belirtildi. Aymaz'ın 'Avrupa ayağı olarak örgütten ayrılma' bahanesi ile ABD tarafını tehdit ettiği ve örgüt içinde gücü elinde tutmak isteyenler arasında suikastlara kadar varacak sert kavgalar beklendiği kaydedildi.

Öte yandan, örgüt içinde yer alan Mustafa Yeşil, Ali Ursavaş, Barbaros Kocakurt, Talip Büyük, Bilal Karaduman ve İsmail Cingöz'ün, Abdullah Aymaz ile hareket ettiği; eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, İsmet Aksoy, Adem Kalaç, Naci Tosun, Muhammed Çetin'in de Cevdet Türkyolu ve Mustafa Özcan ile hareket ettiği belirtildi.

Örgüt içindeki bu ayrışmanın Avrupa ve ABD ayrışması olarak gerçekleşeceği, Afrika ülkelerindeki faaliyetlerin Avrupa etkisinde kalacağı, Asya ülkelerindeki faaliyetlerin ise ABD tarafından kontrol edilmesi bekleniyor.

Sonraki Haber