Otel inşaatı 26 yıldır bitmiyor !

Sarıyer'de inşaatı 26 yıldır bitmeyen otel için belediye harekete geçti.

Sarıyer Hacıosman mevkiinde inşaatı 26 yıldır bitmeyen otel için belediye, şirketi 'Ya tamamlayan ya da yıkın' diye uyardı.

Sarıyer'de inşaatı 26 yıldır bitmeyen ve yılan hikayesine dönen Grand Prestige İstanbul Oteli için sonunda Sarıyer Belediyesi harekete geçti. Belediye, inşaatı yapan Uran Holding'e bir uyarı yazısı göndererek, ya yeni bir imar planının yapılıp inşaata devam edilmesini ya da inşaatın tamamen yıkılmasını istedi. 

ÇEYREK ASIR GERİDE KALDI...

Otelin yapımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 1989 yılında ruhsat alındı. Ertesi yıl da inşaat başladı. Ancak 1995 yılında inşaat sahibi işadamı İsmet Uran öldürüldü. Bu olayın ardından 9 yıl ağır aksak ilerleyen inşaat 2004 yılında tamamen durdu. Bir vatandaşın, bakanlığın verdiği ruhsatta imar planının olmadığını gerekçe göstererek açtığı dava mahkeme tarafından haklı bulundu. Bu nedenle Danıştay ruhsatı iptal etti. Kaba inşaatı biten Grand Prestige İstanbul Oteli o gün bugündür bir türlü tamamlanamıyor. 

İSTANBUL'UN EN MEŞHUR KABA İNŞAATI

Bitmediği halde İstanbul en tanınan binalarından biri haline gelen Grand Prestige İstanbul Oteli'nin inşaatı özellikle çevreye verdiği kirli görüntüden dolayı sık sık şikayet edildi. İnşaatta kullanılan ve zamanla paslanan vinç, artık tehlikeye yol açtığı için geçtiğimiz yıl Sarıyer Belediyesi'nin isteğiyle kaldırıldı. Sarıyer Belediyesi şimdi de atıl durumdaki bu yapının tamamı için harekete geçti.

"YA YAPIN YA YIKIN"

İnşaatın bulunduğu arazinin sahibi Uran Holding'e uyarı yazısı gönderildi. Ya yeni bir imar planının yapılıp inşaata devam edilmesi ya da inşaatın tamamen yıkılması istendi. Uran Holding konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmazken, İsmet Uran'ın varislerinin babalarının mirası olarak gördükleri inşaatın yıkımına ve arazinin satışına razı olmadıkları öğrenildi.     

 "MESELE, ORTADA KALAN CENAZESİNİN KALDIRILMASIDIR"

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, "Biz belediye olarak 'Ya bu süreci tamamlayınız ya da binanızı yıkarak bu İstanbul'un en nadide yerindeki görsel kirliliği ortadan kaldırınız' tebligatında bulunduk" dedi.Yıkım kararının ancak yeni imar planıyla alınabileceğini, bunun da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sarıyer Belediye Meclisi'nden geçmesi gerektiğini söyleyen Zeybek, "Şu an bölgenin planı yok. Danıştay tarafından da ruhsat iptali gerçekleştiği için ortada bir cenaze var. Mesele, bu cenazenin o veya bu biçimde kaldırılmasıdır" diye konuştu

Sonraki Haber