Okullarda Adabımuaşeret dersleri başlıyor
Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda "adabımuaşeret"in müfredat kapsamına alındığını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul ve lise müfredatına yeni bir seçmeli ders hazırlandığını açıkladı. "adabımuaşeret" okullarda müfredat kapsamına alınırken Bakanlık, dersin adını pedagojik uygunluk açısından liselerde "adabımuaşeret", ortaokullarda ise "görgü kuralları ve nezaket" olarak belirledi.
Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda "adabımuaşeret"in müfredat kapsamına alındığını açıkladı.
Bakanlık, söz konusu dersin adını pedagojik uygunluk açısından liselerde "adabımuaşeret", ortaokullarda ise "görgü kuralları ve nezaket" olarak belirledi.
ÖĞRENCİLERE "GÖRGÜ KURALLARI VE NEZAKET" DERSİ
Ortaokullarda okutulacak "görgü kuralları ve nezaket" dersinin amacının, öğrencilerin iletişimde görgü kurallarının ve nezaketin önemini fark etmelerini sağlamak, aile içinde, okulda, toplum içerisinde ve kişiler arası ilişkilerde görgü kurallarına ve nezakete uygun davranış sergilemeleri amaçla olduğu belirtildi.
Derslerde, öğrencilerin farklı kültürlerde görgü kuralları ve nezaketin önemini kavramaları, çevreye karşı duyarlı olmaları ve dijital ortamlarda görgü kuralları ve nezaketin önemini fark etmeleri hedeflendi.
LİSELERDE "ADABIMUAŞERET" DERSİ
Liselerdeki "adabımuaşeret" dersinde ise Türk kültürü ve toplumsal gelişmeler göz önünde bulundurularak görgü ve nezaket kurallarının geniş bir bakış açısıyla ele alınacak.
Adabımuaşeret dersinde, teorik bilgilerin öğretilmesinden ziyade drama, gözlem, tartışma gibi etkinliklere yer verilerek öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerine imkan tanınacak. Ders ile öğrencilerin geçmişten bugüne kültürde yer alan görgü, nezaket ve zarafeti içselleştirmeleri sağlanarak davranışa dönüşen kalıcı öğrenmelere zemin hazırlanacak.
Ders ile öğrencilerin milli ve manevi değerlerini özümseyerek tutum ve davranışlarını bu istikamette şekillendiren insanlar arasında karşılıklı sevgi, saygı ve toplumsal huzurun sağlanması amacıyla insan ilişkilerini düzenleyen kuralları hayatına uygulayan bireyler yetiştirmek amaçlanıyor.