Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşler için flaş karar

FETÖ Medya Yapılanması davasında, Ahmet-Mehmet Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak'ın tutukluk hallerinin devamına karar verildi.

Gazeteciler Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davada, Mehmet Altan ve Ahmet Altan ile Nazlı Ilıcak'ın tahliye talepleri reddedildi. Duruşma 12 Şubat'a erteledi. 

Gazeteciler Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya,  tutuklu sanık Nazlı Ilıcak, Şükrü Tuğrul Özşengul, Yakup Şimşek getirildi. Ahmet Altan ve Mehmet Altan ise tutuklu bulundukları cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Tutuksuz sanık Tibet Murat Sanliman da duruşmada hazır bulundu. Gazeteciler Yasemin Congar ve Hasan Cemal  de duruşmaya izleyici olarak katıldı. Duruşmada mütalaaya karşı söz alan Nazlı Ilıcak, "FETÖ'yü terör örgütü olarak görüyorum. 15 Temmuz'dan önce  bilmiyordum. Ama terör örgütü devleti ele geçirmeye çalışmaz. Oysa FETÖ devleti ele geçirmeyi amaçlamıştır. Terör örgütünü,  FETÖ'ye tercih ederim. Ben bir suç işlemedim. Beraatimi ve 70 yaşındaki bir gazetecinin tutuklu bulunmasının zorlukları gözönüne alınarak tahliye mi talep ederim" dedi.

TUTUKLU SANIKLARA SÖZ VERİLDİ
İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın öğleden sonraki oturumunda tutuklu sanıklara savcının esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için söz verildi. Tutuklu sanıklardan Şükrü Tuğrul Özşengül, 15 Temmuz darbe girişimini öğrendikten sonra 'Annemin ölüm haberini almış gibi üzüldüm' dediğini belirterek “Hala darbeci olmakla suçlanıyorum. Ben daha önce bütün televizyon programlarına çıkarak düşünce özgürlüğü kapsamında konuştum, Anayasal hakkımı kullandım. Söylediklerimin hepsinin arkasındayım" dedi.

“DARBECİLİK İDDİASINI REDDEDİYORUM"
"Darbecilik iddiasını reddediyorum, kabul etmiyorum" diyen sanık Özşengül,  20 gün önce kalp krizi geçirdiğini belirterek sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Özşengül "Tutukluluğumun devamı demek ölüm fermanımı imzalamak demek. Beraatime ve sağlık durumumdan dolayı tahliyeme karar verilsin" diye konuştu.

MEHMET ALTAN SAVUNMA İÇİN SÜRE İSTEDİ
Sanıklardan Mehmet Altan da, esas hakkındaki savunmasını yapmak için süre istedi ve savcının mütalaasını eleştirdi. Mehmet Altan, Başbakanlığın mal varlığına el konulması talebiyle ilgili de, "Ben devlet memuruyum. Kazancım, mal varlığım zaten devletin kontrolü altında. Mal varlığı bildirimimi hep yapıyorum" ifadelerini kullandı. 

AHMET ALTAN: BU NEYİ AMAÇLIYOR?
Sanık Ahmet Altan da, Başbakanlığın mal varlıklarına tedbir konulması talebini eleştirerek "Bunun gerekçesi, amacı nedir? Neyi amaçlıyor? Sindirme ve korkutma amacı var" ifadelerini kullandı ve esas hakkındaki savunmasını yapmak için süre istedi.

AVUKATLAR DA TAHLİYE TALEBİNDE BULUNDU
Duruşmada söz alan avukatlar da müvekkillerinin tahliyelerini talep etti. Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti taleplere ilişkin ara kararını açıkladı.

TUTUKLULUĞUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
Mahkeme heyeti, Başbakanlığın sanıkların mal varlıkları üzerine tedbir kararı konulması talebini reddetti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Yakup Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül'ün suçun vasfı ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesi gerekçeleriyle sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.  
Mahkeme sanıklara ve avukatlara esas hakkında beyanda bulunmaları için duruşmayı 12 Şubat'a erteledi.

Sonraki Haber