Mersindeki cinayet

Tır şoförünün uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesiyle ilgili 13 kişi gözaltına alındı

MERSİN (AA) - Mersin'de yaklaşık 4,5 ay önce meydana gelen olayda, tır şoförünün uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesiyle ilgili 13 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Niyazi Değirmenci'nin Özgürlük Mahallesi'nde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından cinayet büro ekipleri zanlıların yakalanması için araştırma başlattı.

Yapılan araştırmalarda 22 Kasım 2014'de meydana gelen olaydan yaklaşık 15 gün önce bir bar çıkışında Değirmenci'nin yol verme nedeniyle tartıştığı iş yeri sahibi M.K'yi arkadaşıyla beraber darp ettiği belirlendi.

Çalışmalarını bu bilgi doğrultusunda genişleten ekipler, iş yeri sahibi M.K. ile çocukları S.K. ve S.K'yi takibe aldı. Çalışma sonucunda M.K. ile iki oğlu ve bar çalışanlarının da aralarında bulunduğu 2'si kadın 13 kişi gözaltına alındı. Zanlılar arasındaki U.T'nin ise cezaevi firarisi olarak arandığını tespit edildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları yapılan zanlılar suçlamaları kabul etmedi.

Zanlılar işlemlerin ardından tasarlayarak kasten adam öldürme, kan gütme saikiyle ve birden fazla kişinin iştirakiyle adam öldürme suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Mersin'de 22 Kasım'da meydana gelen olayda, tır şoförlüğü yapan Niyazi Değirmenci'ye otomobiliyle Akdeniz ilçesi Özgürlük Mahallesi'nde seyir halindeyken motosikletli iki kişi tarafından ateş açılmış, çeşitli yerlerinden yaralanan Değirmenci kaldırıldığı Mersin Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Sonraki Haber