Mafya lideri Kürşat Yılmaz hakimi reddetti
Yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Kürşat Yılmaz, reddi hakim talebinde bulundu.
Suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle 66 yıl hapis cezasına çarptırılan yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Kürşat Yılmaz'ın Yargıtay'dan dönen davasına devam edildi. Duruşmaya katılan Kürşat Yılmaz, Mahkeme Başkanı Mustafa Karayıldız'ı FETÖ üyesi olmakla suçlayarak reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, mahkeme başkanına ilişkin iddia hakkında gerekli araştırma ve incelemenin yapılması için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na yazı yazılmasına karar verdi.
İstanbul 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, halen Kocaeli 2 Nolu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü bulunan Kürşat Yılmaz ve 6 tutuksuz sanık katıldı. Mahkeme Başkanı Mustafa Karayıldız, sanık Kürşat Yılmaz'ın avukatları tarafından dilekçe sunularak yargılamanın yenilenmesi ve infazın durdurulması talebine bulunulduğunu tutanağa geçirdi. Söz alan Kürşat Yılmaz, FETÖ "nün ana soruşturma dosyası kapsamında Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na müşteki sıfatıyla ifade verdiğini belirtti.
YARGILAMANIN YENİLENMESİ TALEBİ REDDEDİLDİ
Mahkeme heyeti, Ceza Muhakemesi Kanunu'ndaki 311. maddesindeki yargılamanın yenilenmesi şartlarının henüz oluşmadığı gerekçesiyle bu taleplerin reddine karar verdi. Heyet, Kürşat Yılmaz'ın şikayetçi olduğu ve yargılamaya katılan bir kısım hakimler ve hükmü onayan Yargıtay üyeleri hakkında FETÖ üyeliğinden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca devam eden soruşturmanın akıbetinin sorulması için yazı yazılmasına, kovuşturmaya dönüşmesi halinde yargılamanın yenilenmesi taleplerinin tekrar değerlendirilmesine hükmetti.
REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNDU
Ancak karar açıklandıktan sonra sanık Kürşat Yılmaz ayağa kalkarak söz almak istedi. Mahkeme Başkanı Mustafa Karayıldız, duruşmanın bittiğini söyledi. "Suç duyurusunda bulunacağım" diyerek ısrar etmesi üzerine söz verilen Yılmaz, "Sarallar ve Şahin grubu birbirlerini öldürdüler, vahim silahlarla yakalandılar. Bunların hepsi dışarıda. Benim suçum ne? Suçum yokken 11 yıldır hapisteyim. Bu örgütle savaşıyorum. Bu iş moda olduğu için değil, 2007 yılından beri bunu diyorum. Ve siz de Fethullah Gülen terör örgütünün üyesisiniz. Mahkeme başkanı olarak duruşma haricinde görüşmeler yaptınız, harici olarak rüşvet görüşmeleri yapıldığını ben biliyorum. 15 Temmuz'a kadar önceki hakimler benim katilimdir, bu saatten sonra siz de benim katilimsiniz. Hukuken sizinle savaşacağım. İnşaallah bu konuda sizi tutuklatacağım. Reddi hakim talebinde bulunuyorum. Bu davaya bakmanızı istemiyorum" dedi.
HSYK'YA YAZI YAZILMASINA
Kürşat Yılmaz'ın sözlerinin ardından yeniden yazılan ara kararda, Yılmaz'ın mahkeme başkanıyla ilgili beyanları konusunda gerekli araştırma ve incelemenin yapılması için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) yazı yazılmasına karar verildi. Ayrıca Mahkeme Başkanı Mustafa Karayıldız'ın reddedilmesine ilişkin talep konusunda heyet oluşturularak karar verilmesine hükmedildi. Duruşma ertelendi.
DAVANIN GEÇMİŞİ
Kürşat Yılmaz, işadamı Korkmaz Yiğit, şarkıcılar İbrahim Tatlıses ve Alişan ile manken Tuğba Özay gibi ünlü isimlerin yargılandığı çete davası 19 Ocak 2010 tarihinde karara bağlanmıştı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Kürşat Yılmaz'ı "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek", "Nitelikli yağma", "Tehdit", "Kasten adam yaralama" , "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçlarından toplam 66 yıl 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırmıştı. İşadamı Korkmaz Yiğit, "Yağmaya teşebbüs ve örgüte yardım etmek" suçlarından, manken Tuğba Özay ise "Örgüte üye olmak ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak" suçlarından beraat etmişti. Şarkıcı İbrahim Tatlıses ve Alişan ise "Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmış, ancak cezaları ertelenmişti. Yargıtay 6. Ceza Dairesi, 2011 yılında yerel mahkemenin verdiği kararı kısmen onamış, kısmen de bozmuştu.