''Köpeklerin öldürülebileceği yönünde hadisler var''' dedi canlı yayın karıştı

Türkiye içerisinde ötenazinin de yer aldığı AK Parti tarafından hazırlanan yeni yasayı tartışırken Gezici Araştırma'nın patronu Murat Gezici köpeklerin öldürülebileceğine yönelik hadislerin olduğunu ifade edince canlı yayında gergin anlar yaşandı.

TBMM komisyonunda görüşmeler AK Parti ve CHP arasında tartışmalara neden olurken Dün akşam TV100 ekranlarında yayınlanan 'Özgür İfade' programında Gezici araştırma sahibi Murat Gezici’nin kullandığı ifade tartışmalara neden oldu.

Gezici köpeklerin öldürülebileceğine dair hadislerin olduğunu iddia edince gazeteci Hasan Öztürk Gezici’ye tepki gösterdi.

Gezici “Baktığınız zaman Türkiye Müslüman bir ülke. Hadisler var hepimizin duyduğu, bildiği köpeklerin öldürebileceği söylenir. Örneği şafi mezhebinde olanların bir köpekle temasıyla kıyafetlerinin yıkanması, abdest alması gerekir.” dedi.

İkili arasında devam eden tartışma bir süre devam etti. Programın moderatörü Cansu Canan Özgen ise programda bir ilahiyatçı olmadığı için konunun bitirilmesi gerektiğini söyledi. Söz konusu tartışma hali hazırda devam eden sokak hayvanları konusunun sosyal medyada gündem olmasına neden oldu.