Konya’ya 300 Kişilik Öğrenci Yurdu
ANKARA (İHA) – Konya’nın Hadim ilçesinde 300 öğrenci kapasiteli yurt kampüsünün yapımı tamamlandı.Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile başlayan Konya...
ANKARA (İHA) – Konya’nın Hadim ilçesinde 300 öğrenci kapasiteli yurt kampüsünün yapımı tamamlandı.
Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile başlayan Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında Konya’nın Hadim ilçesinde 300 öğrenci kapasiteli yurt kampüsünün yapımını tamamlayarak, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne teslim etti. Konya Hadim Öğrenci Yurdu, Konya Selçuk Üniversitesi öğrencilerine üst seviyede konforlu bir barınma imkânı sağlıyor. Toplam 11 bin 665 metrekare kapalı alana sahip olan yurt, 12 milyon 388 bin liraya mal oldu. 300 öğrenciye hizmet veren yurt kampüsünde 5 katlı iki adet yurt bloğu, bir adet sosyal tesis, bir adet trafo ve bir adet danışma binası bulunuyor. Yurt blokları A Bloğu erkek, B Bloğu kız öğrencilere olmak üzere hizmet verecek. Zemin artı 4 kattan oluşan iki yurt bloğunda toplam 298 (106 oda) öğrenci kapasitesi sağlandı. Yurt bloklarında 2 adet iki kişilik engelli öğrenci odası, 8 adet tek kişilik ve 96 adet üç kişilik öğrenci odası bulunuyor.
Her öğrenci odasında banyo, çalışma masası ve dolapları, giysi dolapları ve buzdolabı yerleri bulunan yurt bloklarında okuma ve etüt odaları, çamaşır yıkama-kurutma odaları, TV odaları ve mescit, ayrıca ortak kullanıma açık yemekhane, kafeterya, çok amaçlı salon yer alıyor. İdari bina, değişken debili soğutucu akışkan klima sistemi (VRV-VRF) tarafından soğutulup ısıtılıyor. Yurt blokları içerisindeki banyo, duş ve lavabolardan gelen atık sular (gri su) arıtma sistemlerinden geçirilerek tuvalet rezervuarlarında kullanılırken, güneş panelleri ile de yenilenebilir enerji sistemlerinden güneş enerjisi kullanılarak yurt bloklarının sıcak su ihtiyacı karşılanıyor.
Yangın söndürme sistemi olarak sprinkler sistemi ve yangın dolabı kullanılan yurtta kampüs alanında ise hidrant sistemi bulunuyor. Tüm tesiste ısı yalıtımı yapılarak, mekanik tesisat sistemlerinde kullanılan cihazlar (dolaşım pompaları, brülörler vb.) enerji verimliliğini sağlayacak ve otomatik kontrol sistemine bağlı olarak çalışacak şekilde tasarlandı.