IŞİD resmi kurumların sitelerini hack'ledi
IŞİD, sağlık kurumlarının resmi sitelerini hackleyip ‘Ey Erdoğan’ diyerek Erdoğan’dan savaşı durdurmasını istedi.
Türkiye’nin Suruç katliamı nedeniyle IŞİD’e savaş açmasının ardından, IŞİD’in ilk saldırdığı yerler sağlık kurumlarının resmi internet siteleri oldu. IŞİD, Bursa, Adana, Tarsus, Malatya, Sivas ve Ordu’da sağlık kuruluşlarının internet siteleri ile Mersin ve Çevresi Turizm Altyapı Birliği’nin (METAB) resmi sitesini ele geçirdi. Hacklenen sitelerde, ilahi çalınırken hem Arapça hem de Türkçe yazılan ifadelerde Türk hükümetine mesaj göndermek için bunun yapıldığı belirtildi. Mesajda, İslam devletine karşı savaş durdurulmadığı taktirde tüm devlet sitelerinin, bankaların ele geçirileceği, ciddi bilgilerin yayımlanacağı tehdidinde bulunuldu.
Cumhuriyet gazetesinden İkllim Öngel'in haberine göre IŞİD, önceki gün akşam saatlerinden itibaren bazı sağlık kurumlarının internet sitelerini hackledi. Bursa Kamu Hastaneleri Birliği ile başlayan örgüt, dün sabah saatlerinde de; Adana Numune Hastanesi, Tarsus Devlet Hastanesi, Malatya Kamu Hastaneleri Birliği, Sivas Numune Hastanesi, Ordu Halk Sağlığı Merkezi’nin resmi internet sitelerini ele geçirdi. Sorun kısa sürede giderilirken özellikle METAB’ın sitesinde uzun süre mesaj kaldı. Örgütün Arapça yazdığı mesajın alt kısmında bozuk Türkçe çevirisi de yer alıyor ve şu ifadelere yer veriliyor:
“Sen İslam devleti ve yapıyoruz tutuklama kampanyası savaş durmuş olmalıydı , tüm devlet siteleri , bankalar ihlal ve İslam devletinin savaş durmadı elimizde ciddi bilgileri yayımlamak olacak. Tanrım, bu bir savaş değil ama çok pişman olacak eğer İran ve Amerika Allahsızlar çıkarları ,, Ey Erdoğan bu ıssız durdu Barış, merhamet ve Allah’ın nimetlerine.”
‘Hasta bilgileri tehlikede’
Örgütün sağlık kurumlarını ele geçirmesi hem hasta bilgilerinin güvenliğini hem de hekimini hasta yakınından dahi koruyamayan devletin hastanelerini, hastalarını ve sağlıkçılarını IŞİD’den nasıl koruyacağı sorununu gündeme getirdi. Sağlık bakanlığının sunucularının (server) kullanıldığına dikkat çeken uzmanlar, hasta bilgilerinin güvenliğinin tehlikede olduğunu, zaten örgüt mesajında da “gizli bilgileri yayımlama” tehdidinin bulunduğunu kaydetti.