Hatemi: ''Gülen cemaatini MİT kurdu''
Fethullah Gülen cemaatinin 1980 yılında MİT tarafından kurulduğu iddia edildil.
Yeniyüzyıl'dan Esra Elönü Hüseyin Hatemi'yle bir röportaj gerçekleştirdi. Hatemi Gülen hareketiyle ilgili olarak " O yapıyı MİT kurdu." dedi.
İşte Hatemi'nin o açıklamaları:
Türkiye’de Paralel Devlet Yapılanması konusunda henüz herkes uyurken ilk ayılanlardan biri de sizdiniz. Gördüğünüz ilk tehlike neydi?
- Fethullah hareketini ilk başlatan, kanaatimce Kürt-Nurculuğuna karşı bir görünürde Nurculuk, gerçekte Türkçülük akımı yaratmak isteyen Türk istihbaratı oldu. 1980 darbesinden sonra bu hareket mensuplarının da kovuşturulması dönemi başladı. Özal döneminde ABD Ankara Elçisi Abramovitz bu hareketin İran’a yayılmasına karşı kullanabilir olduğunu Özal’a telkin etti. 28 Şubat döneminde o zamanlar öyle düşünüyordum amaherhalde “danışıklı” olarak bir kaset ortaya atılıp Gülen’in ABD’de kalması sağlandı. Türkiye’nin gidişinden memnun olmayan emperyalist odak 2013’te önce “Gezi Olaylarını” başlattı. Başarıya ulaşmayınca “Fethullah hareketi”nin bir darbe yapmasını tasarladı. Bu darbe de 2008’deki “başsavcı darbe teşebbüsü” gibi olacaktı. Bunda da muvaffak olunamadı ve bu harekete karşı savunma tedbirleri alındı. 2010’da tehlikeyi belirtmiştim. Ancak Gülen’in iyi niyetli olup çevresini saranların emperyalist odağın işbirlikçisi olduğunu zannediyordum. Cumhurbaşkanı da Başbakan olduğu o dönemde böyle sanıyordu.
1898'de doğan Hüseyin Hatemi'nin tam adı Hüseyin Perviz olduğu halde ikinci isminin İslam Peygamberi Muhammed’in mektubunu yırtan İran hükümdarından geldiğini öğrenince bu ismi mahkeme kararıyla sildirdi. 1960 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1961 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk kürsüsü kadrosuna atandı. Hareket, Milli Gazete, Zaman, Yeni Gündem, Mavera, Şehir, Yeni Asya, Yeni Şafak gibi yayınlarda yazarlık ve köşe yazarlığı yaptı. İslam Hukuku hakkında dersler verdi ve çeşitli kitaplar hazırladı.
1973 yılında doçent, 1981 yılında profesör oldu. 1985 yılında 1402 sayılı sıkıyönetim kanunuyla üniversiteden uzaklaştırıldı. 1990 yılında tekrar üniversiteye döndü. Hayvansever olarak bilinen Hatemi'nin evinde adı Taliban olmak üzere, birçok kedisi vardır. 2006 yılında yaş haddinden dolayı emekli oldu. Humeyni'nin İslam Fıkhında Devlet ve Ali Şeriati'nin İnsanın Dört Zindanı, Muhammed İkbal'in Cavid'e Hitap, Henry Corbin'in İslam Felsefesi Tarihi - Cilt 1 gibi kitapları Türkçeye çevirmiştir. Emekli olmasına rağmen, hâlen İstanbul'daki çeşitli üniversitelerin Hukuk, Siyasal Bilgiler ve İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinde dersler vermektedir. Yeni Şafak gazetesinde yazılar yazmaktadır. İstanbul Üniversitesin de Yüksek Lisans ve Doktora dersleri vermektedir. Hukuk, Siyasal Bilgiler ve İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinde ki birçok öğrencinin tez danışmanlığını da yapmaktadır. Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı olarak çalıştı.2011 yılında Okan Üniversitesinde Aile Hukuku ve Vakıflar ve Dernekler Hukuku dersleri vermeye başladı; ayrıca 2011 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde de öğretim üyesidir.