Erdoğan'dan yapay zeka ile boykot çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapay zeka ile oluşturulan 'Boykot' adlı şarkıyı sosyal medya hesabından paylaşarak Filistin'e destek verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapay zeka teknolojisiyle oluşturulan şarkıyı paylaşarak, Gazze'de saldırılarına devam eden İsrail için boykot çağrısı yaptı.

Videoda, İsrail'in Filistin'e düzenlediği bombalı saldırılar, patlamalardan kaçan Filistinli çocuklar, boykot çağrısı yapılan ürünler ile dünya genelinden Filistin'e destek yürüyüşlerinden kareler yer aldı.

Boykot videosunda futbol hayatını Suudi Arabistan'da sürrdüren  ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo da yeraldı. Hatırlanacağı gibi Ronaldo'nun Portekiz-Macaristan maçı öncesinde basın toplantısı sırasında Coca-Cola şişelerini kaldırarak yerine su koyması gündem olmuştu.

Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Sesimizle, sözümüzle, dualarımızla, insani yardımlarımızla, elimizdeki tüm imkanlarla Gazze'nin, Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Onların asil ve onurlu direnişine her zaman destek vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, paylaşımında yapay zeka ile oluşturulan "Boykot" adlı şarkının videosunu da kullandı.

Videoda, futbolcu Cristiano Ronaldo'nun Coca-Cola şişelerini masadan kaldırıp yerine su koyduğu anların yer alması dikkat çekti.

Aynı video benzer mesajlarla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından da paylaşıldı.

Sonraki Haber