Emekli Halk Kart için tarih belli oldu

Tam 412 CHP'li belediyenin geçim sıkıntısı çeken emeklilere yönelik attığı ve birçok alanda indirim ve yardım sağlayacak olan "Emekli Halk Kart" adımı için geri sayım başladı.

CHP'li belediyeler, geçim sıkıntısı çeken emeklilere umut ışığı yakıyor. "Emekli Halk Kart" uygulamasıyla emekliler, birçok alanda indirim ve yardımdan faydalanarak hayatlarını kolaylaştırabilecek. CHP Genel Merkezi ve Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nin (SODEM) ortak çalışması olan "Emekli Halk Kart" için hazırlıkların ekim ayında tamamlanması ve emeklilere kart dağıtımının başlaması planlanıyor.

Mevcut kartlar ne olacak ?

CHP'li bazı belediyelerde var olan sosyal yardım kartları kullanılmaya devam edecek, emeklilerin kullanacağı kartların üzerlerine ek olarak "Emekli Halk Kart" logosu eklenecek. Sosyal yardımlarda kart uygulamasına geçmemiş belediyeler içinse yeni kart çıkarılacak ve "Emekli Halk Kart" logosu konulacak. Öncelik büyükşehir belediyelerinde olacak. Ardından uygulama kademeli olarak tüm CHP'li belediyelere yaygınlaştırılacak. Kademelendirmenin nüfusa göre yapılması üzerinde duruluyor.