Eğitimde ''zikirmatikle salavat zinciri'' dönemi

Okullarda "salavat çekmenin anlam ve önemini hatırlatmak" gerekçesiyle duvarlara "sen de bir salavat oku şeker ikramını al" yazılı kağıtlarla birlikte zikirmatik asılmaya başlandı.

Okullarda yaşanan dinci uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Çanakkale, Diyarbakır ve Antep’teki imam hatip ortaokullarının ve imam hatip liselerinin koridorlarına, “Salavat çekmenin anlam ve önemini hatırlatmak” gerekçesiyle zikirmatik asıldı. Bazı okullarda öğrencilere zikir ve salavata karşılık şeker hediye edildi.

Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre Gaziantep’in Nizip İlçesi’nde bulunan Salih İlhan İmam Hatip Ortaokulu’nda, “Bir salavat da sen çek” projesi başlatıldı. Okuldaki her sınıfın girişine zikirmatik asılarak öğrencilerin çektikleri her salavatı zikirmatiğe kaydetmeleri istendi. Zikirmatikler kontrol edilerek en çok salavat çeken sınıf belirlendi.

 ‘Çocukları zikre teşvik’

Benzer bir uygulama Çanakkale ve Diyarbakır’da da hayata geçirildi. Çanakkale’deki Mehmet Bodur Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin okul yönetimi “Projelerimize yenisini ekledik” duyurusuyla girişteki duvara zikirmatik astı. Zikirmatik uygulaması ile ilgili duyuruda şunlar kaydedildi:

“Okulumuz giriş katındaki duvara asılan zikir sayar butonu ile salavat zinciri oluşturulmuş oldu. Bu butonla zikir çekmek çocuklara hem eğlenceli hale geldi hem de dikkatlerini çekerek onları zikre teşvik etti.”

Diyarbakır’daki Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ise zikirmatik kullanımı şeker verilerek teşvik ediliyor. Okul panosuna asılan zikirmatiği kullanan öğrencilere salavata karşılık şeker hediye edildi. Projenin amacı, “Peygamber Efendimiz için salavat çekmeyi özendirmek” şeklinde açıklandı.

‘Bilimle ilgilenmeliler’

Öğrencilerin bilim, sanat ve edebiyatla ilgilenebileceği ortamların yaratılması gerektiğini belirten Veli Der Ankara Şubesi, BirGün’e şu açıklamayı yaptı:

“Çocuklarımıza verilecek ödüllerin, kendilerine yararlı olduğu iddia edilen ancak yararlı olduğu bilimsel olarak belirlenememiş tutum ve davranışlar yerine doğaya, çevresine sevgi ve saygı duymaya özendiren bilim, sanat, spor dalında sahip olduğu yetenekleri ortaya çıkaran ve geliştiren faaliyetlere yönelik olması gerekir. Eğitim seviyemizin durumu malumken bu adımların mevcut sorunlara çözüm getirmeyeceği ve hatta daha da artıracağı açıktır.”

Sonraki Haber