Dink'in eşi de o kamp için harekete geçti

"Kamp Armen" kavgası büyüyor ! Rakel Dink: "Anılarımıza saygı gösterilmesini istiyoruz"

"Kamp Armen" olarak bilinen Tuzla Çocuk Kampı'nın yıkımına tepki gösteren Rakel Dink, "Bu kampın her bir adımında gerçekten biz çocukların unutulmayacak anıları var. Bu anılara saygı gösterilmesini istiyoruz. Bu dökülen emeğe nasıl yoktan var edildiğinin farkına varılmasını istiyoruz" dedi.

Öldürülen gazeteci Hrant ve eşi Rakel Dink'in yanı sıra 1500 çocuğun yetiştiği "Kamp Armen" olarak bilinen Tuzla Çocuk Kampının mülk sahibi tarafından yıkımı tepkiler üzerine durdurulmuştu. Yıkıma karşı nöbet tutan kişilere destek için HDP İstanbul İl Örgütü, sendikalar ve sanatçılar destek verdi. Duvarlara "Tarihine sahip çık", "Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeni'yiz", "Sermaye defol, bu sokaklar bizim" sloganları yazıldı. Kamp yıkılmasını protesto eden kampın bahçesinde halay çekti, slogan attı. Vatani görevini yaparken arkadaşının silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ermeni asıllı er Sevag Şahin Balıkçı'nın annesi Ani Balıkçı ile Hrant Dink'in eşi Rakel Dink de kampa gelerek yıkıma karşı yapılan protestolara destek verdi.

"BU ANILARA SAYGI GÖSTERİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Rakel Dink, üzücü olayların yaşandığı kamp yerinde bir arada bulunmanın kendisine güç verdiğini belirterek, "Bu kampın her bir adımında gerçekten biz çocukların unutulmayacak anıları var. Bu anılara saygı gösterilmesini istiyoruz. Bu dökülen emeğe nasıl yoktan var edildiğinin farkına varılmasını istiyoruz. Kaybeden yine kendini ispatlamaya çalışıyor. Bu çok acı bir durum. Aynı zamanda yine şükrediyoruz. Varız. Buradayız" dedi
 
BURADAKİ DURUM BENİ ÇOK ÜZDÜ

Ani Balıkçı, "Buradaki durum beni çok üzdü. Dayanışma çok güzel. İnşallah yetkililer bunu duyarlar. Yeter artık malımızla zengin olmayın. Bizim malımızı geri verin. Köyden gelen çocukların yazın barındıkları bir yerdi burası. Ailelerinden uzak olan veya annesi babası olmayan çocukların yazlarını geçirdikleri, hem ders yaptıkları hem de denize girip tatil yaptıkları bir yerdi. Yazık günah hepsinin emeği var burada" şeklinde konuştu.

Desteğe gelen sanatçı Menderes Samancılar, "Kimsesiz Ermeni çocuklarının burada eğitim gördüğü, spor yaptığı hayatı hazırlandığı minicik elleriyle taşları taş üstüne koyarak ördüğü bir kamp burası. Onlardan gasp edilmiş yıllar önce burası. Bugün de onlara iadesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Sonraki Haber