Cübbeli günlerdir eleştirdiği Bahçeli'ye bu sefer destek verdi

MHP lideri Bahçeli'nin eli kanlı bölücü terör örgütü PKK'nın bebek katili elebaşısı Abdullah Öcalan'a yönelik çağrısını günlerdir yerden yere vuran ve çok ağır ifadelerle eleştiren kamuoyunda cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Alaattin Çakıcı ile yaptığı görüşmenin ardından MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a yönelik çağrısıyla ilgili destek açıklaması geldi.

Kamuoyunda "cübbeli Ahmet" olarak ünlenen Ahmet Mahmut Ünlü, Türkiye MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bebek katili teröristbaşı Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıyı tartışmayı devam ederken, Bahçeli'ye en sert tepkiyi veren isimlerin arasında yer almıştı.

Günlerdir Bahçeli için demediğini bırakmayan Ünlü sürpriz bir görüşme sonrasında bu eleştirilerini çöpe atıp Bahçeli'yi destekleme kararı aldı.

Alaattin Çakıcı'yla dün bir görüşme yapan Ahmet Mahmut Ünlü, görüşme sonrasında yaptığı açıklamayla herkesi şaşırttı.

Ahmet Mahmut Ünlü ile Alaattin Çakıcı arasındaki görüşmeyle ilgili sosyal medyadan bir paylaşım yapan ve Çakıcı'ya yakınlığı ile bilinen Üzeyir Çakmaktaş ziyareti, "Cübbeli Ahmet Ünlü Hoca, bugün Alaattin Çakıcı’yı ziyaret etti. Gündeme dair bilgi alışverişinde bulundular…" sözleri ile duyurdu. Çakmaktaş "Ahmet hoca,Genel Başkanımızın yaptığı çağrının niyetini,gelişmeleri dikkate alarak daha iyi anladığını, yanlış anlaşılmayı izale edeceğini bildirdi!" dedi.

Görüşmenin ardından bir açıklama da Ünlü'den geldi. Ünlü açıklamasında günlerdir eleştiri bombardımanına tuttuğu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bu sefer destek çıktı.

İşte Ünlü'nün o açıklaması:

"Gelinen noktada şu gerçek ortaya çıkmıştır ki; Kandil’den Cemil Bayık ve adamlarından gelen açıklamalardan anlaşılan odur ki; Kandil Abdullah Öcalan’ı hiç adam yerine koymuyor ve onun hiçbir etkisi olmadığını açıklıyor. Böylece Devlet Beyefendi’nin: “PKK’nın arkasında Siyonist Yahûdîler ve Amerikalılar var” sözünün doğruluğu ortaya çıkmış oluyor. Demek ki Devlet Bey, Apo’nun güçsüzlüğünü ve Kandil’in direk Siyonizme bağlı olduğunu ifade etmek için bu açıklamaları yapmış. Allâh-u Teâlâ, devletimizi, milletimizi ve İslam dünyasını bütün dâhilî ve hârici tehlikelerden muhâfaza buyursun. Âmîn!"

Bahçeli ne demişti ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 22 Ekim Salı günkü TBMM Grup Toplantısı'nda Öcalan için çağrı yaparak “Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini açıklasın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil ne Edirne, adres İmralı'dan DEM'e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız." demişti.

Sonraki Haber