Çetnik selamı olay oldu !

Kezman ve Ilic'in yapmasıyla gündeme gelen Çetnik selamını Halkbankası'nın voleybolcusu Mitrovic'te de yaptı.

Fenerbahçeli Kezman ve Galatasaraylı Ilic'in yapmasıyla gündeme gelen ve kamuoyunda günlerce konuşulan "Çetnik" selamını Halkbankası'nın Sırp voleybolcusu Alex Mitrovic'in de yaptığı ortaya çıktı..

Fenerbahçeli Mateja Kezman ve Galatasaraylı Sasa Ilic'in, Bosna-Hersek ile oynanan bir maçta Sırp milliyetçiliğinin sembolü çetnik selamını yapmalarının ardından bu kez Türkiye'de bir voleybolcu bu selamı yaparken görüldü.

Kezman ve Ilic'in yaptıkları hareket kamuoyunda günlerce konuşulurken, Halkbankası'nın Sırp voleybolcusu Alex Mitrovic'in çekilen takım fotoğrafında çetnik selamı yaptığı ortaya çıktı.

Kezman ve Ilic'in yaptıkları bu hareket kamuoyunu ikiye bölerken, bazı kesimler bu 2 futbolcuyu ırkçı olmakla suçlamıştı. Halkbankası'nın başarılı voleybolcusu Alex Mitrovic ise Avrupa Konfederasyon Kupası Final-Four karşılaşmaları için Rusya'ya gitmeden önce çekilen takım fotoğrafında çetnik işareti yaparken görülüyor.

Takım fotoğrafında bulunan herkes, Rusya'ya gitmeden önce 'Hoşçakalın' anlamına gelen şekilde el sallarken, Mitrovic'in takımdan ayrı çetnik işareti yapması dikkat çekiyor.

Bosna-Hersek ile Sırbistan arasında geçen savaşta yüzbinlerce müslümanın katledilmesi nedeniyle Türkiye'de çetnik selamını yapanlara karşı tepki gösterilmişti. Bu hareketi yapan kişiler ise çetnik selamının ülkelerinin sembolü olduğunu belirterek kendilerini savunuyor.



Sonraki Haber