Çanakkale'de ''yasak değil mi'' dedirten bir tinyhouse köyü daha

Türkiye'nin dört bir yanında imar kanunlarıa aykırı olan"tiny house köyü" adı altında satışlar ve kiralamalar devam ediyor. Sarıyer Belediyesi eski Belediye Başkanı Şükrü Genç'in oğlunun da Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde uzun dönemli kiralamasını yaptığı tiny houselar da dikkat çekti.

Çanakkale ili Ayvacık İlçesi Kayalar Köyü Altı Azmak Mevkiinde bulunan 158/10 ve 162/4 Ada Parsel nolu taşınmaz üzerinde ticari amaç güdülerek çok sayıda “Tiny House” olarak bilinen “Hareketli Yapılar” ve Konteyner evler İnşaa etmek amacıyla çevre ve altyapı düzenlemesi ile birlikte ticari amaçlı yerleşke kurulumu yapılmaktadır.

Arazi üstünde eski Sarıyer Belediyesi Başkanı Şükrü Genç'in oğlu Çağlar Genç'e ait olduğu öğrenilen bir şirket tarafından uzun süreli kiralanıp, yer tasviyesi yapılmış onlarca ticari amaçlı tiny house tespit edildi.

"Tiny house"ların uzun süreli kiralamalarını yapan şirketlerin Çağlar Genç'e ait olduğu belirlenirken bu şirketlerin, 3194 sayılı İmar Kanunu, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu gibi arazilerde yapılaşmayı düzenleyici yasal mevzuat çerçevesinde herhangi bir izin alınmadan ikamet veya ticari amaçlarla kullanılan bu yapıların tarım arazilerinde uzun süre konuşlandırılması ve kullanılmasını yasaklayan yasal mevzuat çerçevesinde herhangi bir izin alınıp alınmadığı konusunda hukuki bir bilgiye ise ulaşılamadı.

Sonraki Haber