Bursagaza Verimli Enerji Yönetimi Sertifikası

Bursagaz, sahip olduğu sertifikalara bir yenisini daha ekleyerek, enerji yönetimi alanında ISO 50001 belgesi aldı.

- Bursagaz, sahip olduğu sertifikalara bir yenisini daha ekleyerek, enerji yönetimi alanında ISO 50001 belgesi aldı.

ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, ISO 10002 ve OHSAS 18001 belgelerinin sahibi olan Bursagaz, belgelendirme sürecinde bir sistemi daha etkin bir şekilde kurarak devreye almanın heyecanını yaşıyor. 2004 yılından bugüne enerji verimliliğine ilişkin pek çok iyileştirme projesini devreye alan Bursagaz, bugün enerji dağıtımı yapan bir şirket olarak enerji kullanımında verimliliğin önemine vurgu yapıp bu alanda da öncülüğünü kanıtladı. Doğalgaz dağıtım sektöründeki ilk ISO 50001 belgesinin sahibi olan Bursagaz, enerji verimliliğini alanında önemli projeler ortaya koydu.

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, sektöründe ISO 50001 belgesini alan ilk şirket olmanın önemine işaret ederek, enerji yönetim sisteminin mevcut uygulamaların sistematikleştirilmesi adına önemli bir adım olduğunu, somut hedeflerle ilerlemenin şirket değerine katkısının son derece olumlu olduğunu ifade etti.

Tola, enerji yönetim sisteminin, enerji kullanım alanlarının önceliklendirilmesini sağladığını, böylece iyileştirme yapılacak yatırım önceliklerinin daha etkili bir şekilde belirlenebildiğini ifade ederken, bu uygulamaların özellikle enerji üreten ve dağıtan şirketler tarafından benimsenmesinin önemini vurguladı. Şirketin enerji kullanım alanlarının daha verimli hale getirilmesini sağlayan uygulamada, hem proses hem de hizmet bazlı enerji tüketiminin yönetiminin açık hedefler üzerinden yürütüldüğünü belirten Tola, enerji tüketiminin optimize edilmesinin şirket giderleri üzerine olumlu etkisinden bahsederken, bu davranış tarzının aynı zaman bir sosyal sorumluluk bilincini de beraberinde getirdiğini vurguladı.

Sonraki Haber