Budokaido Kyokushin Türkiye Şampiyonası

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Akyüz:"Uzakdoğu mücadele sporları olan wushu, aikido, budokaido, kyokushin ve ashihara, gençlerimizin iman ve ahlaka uygun, disiplinli, terbiyeli yetişmelerinde çok büyük bir etkiye sahiptir"

ANTALYA (AA) - Türkiye Wushu Federasyonu tarafından düzenlenen Budokaido Kyokushin Türkiye Şampiyonası Antalya'da devam ediyor.

Şampiyonanın açılış seremonisinde konuşan Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, sporda ahlak, maneviyat, iman ve disiplini, vatanı, milleti ve devleti sevmeyi, vatana, millete ve insanlığa faydalı, şuurlu bir gençlik olmayı ve oluşturmayı esas aldıklarını söyledi.

Akyüz, şöyle devam etti:

"Cennet vatanımızın üzerine oynanan hain oyunlara, hain planlara müsaade etmemeliyiz. İmanlı ve şuurlu olmalıyız. İmanlı, şuurlu gençliği hep beraber yetiştirmeliyiz. Uzakdoğu mücadele sporları olan wushu, aikido, budokaido, kyokushin, ashihara, gençlerimizin iman ve ahlaka uygun, disiplinli, terbiyeli yetişmelerinde çok büyük bir etkiye sahiptir. Bütün antrenörlerimize ve sporcularımıza bu konuda hassas olmalarını ve bu konuya önem vermelerini istirham ediyorum."

Wushu Federasyonu Asbaşkanı Murat Ekmekçi ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 Mart'ta sona erecek olan şampiyonaya, alt minik, minik, yıldız, ümit, genç, büyük, veteran kategorilerinde yaklaşık 49 ilden 586 sporcunun katıldığını belirterek, ilk sırayı alanların Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceğini bildirdi.

Sonraki Haber