Borsada 2 yeni halka arz daha başladı
SPK tarafından onaylanan iki şirketin halka arzında talep toplama bugün başladı. İşte halka arz edilecek şirketlere yönelik merak edilenler...
Sermaye Piyasası Kurulu, 2024 yılının 29. bülteninde, Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi AŞ ile Efor Çay Sanayi ve Ticaret AŞ’nin halka arzını onaylamıştı.
Onay sürecinin ardından bu iki şirketin payları için talep toplama bugün başladı.
Efor Çay
Efor Çay halka arzında talep toplama işlemleri 26 Haziran – 28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Şirket payları 14,50 TL fiyattan halka arz edilecek.
Arzın ardından Efor Çay, borsada “EFORC” kodu ile işlem görecek. Bireysele eşit dağıtımla halka arz olacak paylar, katılım endeksine uygun işlem görecek.
Efor Çay halka arzı sonrası şirketin halka açıklık oranı %24,79 olacak.
Toplam 90.000.000 TL nominal değerli payların halka arz edileceği işlemde, payların %75’i yurt içi bireysel yatırımcılara tahsis edilecek.
EFORC halka arzında katılımcı sayısına göre dağıtılabilecek pay miktarları ise şöyle:
1,5 milyon katılıma 45-46 lot,
2 milyon katılıma 33-34 lot
2,5 milyon katılıma 27-28 lot,
3 milyon katılıma 22-23 lot.
Seğmen Kardeşler
Seğmen Kardeşler halka arzında da talep toplama işlemleri 26 Haziran - 28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 1 TL nominal değerli paylar 30 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak.
Talep toplama işlemlerinin ardından Seğmen Kardeşler borsada ise SEGMN kodu ile işlem görecek.
Şirketin Katılım Finans İlkeleri'ne uygun olmayan faaliyeti olmaması nedeniyle paylar katılım endeksine uygun işlem görecek.
SEGMN halka arzında bireysele eşit dağıtım yapılacak payların alımı için T1 ve T2 bakiyeleri kullanılamayacak.
Seğmen Kardeşler’in halka açıklık oranı %32,96 olarak belirlenirken, toplamda 59 milyon lot dağıtılacak. Lotların %70'i yurt içi bireysel yatırımcıya tahsis edilecek.
Katılımcı sayısına göre bireysel yatırımcıya düşebilecek pay miktarları ise şöyle:
1,5 milyon katılıma 27-28 lot,
2 milyon katılıma 20-21 lot
2,5 milyon katılıma 16-17 lot,
3 milyon katılıma 13-14 lot.
Rakamlar, katılımcı sayısının artması ya da azalmasına göre değişim gösterebilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, katılımcı sayıları üzerinden yapılan bu hesaplamalarda katılımcıların tamamının en az tahmindeki kadar hisse talep ediyor olmasıdır. Şayet katılımcıların belli bir kısmı daha az talep girmişlerse bu tahminler geçerliliğini yitirecek ve katılımcı sayısı aynı olsa da çok daha yüksek tutarlarda dağıtım olabilecektir. Yatırımcıların bu durumu dikkate alarak talep girişi yapmaları faydalı olacaktır.