adv adv Adv Adv
Haber3

Binlerce kişiyi dinleyen firari FETÖ'cü yakalandı

Binlerce kişiyi dinleyen firari FETÖ'cü yakalandı Binlerce kişiyi dinleyen firari FETÖ'cü yakalandı

Üst düzey kamu görevlileri, iş insanları, gazeteciler ve akademisyenlerin usulsüz olarak dinlendiği sözde 'Selam-Tevhid' soruşturmada görev alan FETÖ firarisi yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, firari FETÖ/PDY mensuplarının yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalarda, hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 7 yıl 6 ay, “özel hayatın gizliliğini ihlal etmek” suçundan 4 yıl 12 ay olmak üzere toplamda 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan İ.T.’ın Silivri’de saklandığı belirlendi.

TEM’DE KOMİSERLİK YAPIYORDU

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde komiserlik yaparken FETÖ bağlantısı tespit edilen İ.T., yine FETÖ tarafından 2010-2014 yılları arasında yürütülen, binlerce mağdur ve müşteki ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarını, dernek ve vakıfları herhangi bir gerekçe olmadan terörle ilişkilendiren sözde “Selam-Tevhid/Kudüs Ordusu Terör Örgütü” soruşturmasında görev aldığı öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İ.T., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.