Bakanlar kafa karıştırdı ! Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak ?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi dün katıldığı bir toplantıda, milyonlarca vatandaşın Hükümet'ten beklediği Kurban Bayramı tatili ile önemli bir çıkış yaptı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi önceki gün kendisine yöneltilen kurban bayramı tatili ile ilgili soruya “Ülkemizin çalışıp üretmeye ihtiyacı var” diyerek, tatilin uzatılmaması yönünde görüş belirtmişti.

Ancak Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi dün katıldığı bir toplantıda, milyonlarca vatandaşın Hükümet'ten beklediği Kurban Bayramı tatili ile önemli bir çıkış yaptı. Tüfenkçi, bir basın mensubunun, "Bayram tatili kaç gün olacak" sorusuna, "Onu Bakanlar Kurulu'nda konuşacağız. Ondan sonra sizinle arkadaşlarımız paylaşacak" dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın da Kurban Bayramı'na denk gelmesi çalışanları düşündürürken vatandaşın ve turizmcilerin beklentisi yarım gün olan arife tatilini tam güne çıkarılması.

Eğer arefe günü de tam gün tatil olarak ilan edilirse Kurban Bayramı tatili de 6 güne çıkacak.

BAYRAM TATİLİ 10 GÜN OLUR MU ?

 Eğer, hükümet tarafından 28 ve 29 Ağustos tarihlerinin resmi veya idari tatil ilan edilme durumu söz konusu olursa, Kurban Bayramı tatili 10 günü bulabilecek.

BAYRAMDA HAVA DURUMU NASIL OLACAK ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinde "Uzun Vadeli Tahminler" başlığı altında aylık ve mevsimlik hava tahminleri de yayınlıyor.

Buna göre Kurban Bayramı'nın başlayacağı arefe günü yani 31 Ağustos Perşembe Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun en doğusu hariç tüm Türkiye'ye güneşli ve sıcak bir hava hakim olacak.

Meteoroloji'nin Ağustos 2017 için beklediği hava tahminleri aşağıdaki gibi:

Hava sıcaklığının; Doğu Anadolu’nun kuzey ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 3 derece üzerinde; diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde seyredeceği beklenmektedir.

Yağışın; Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin biraz altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülmektedir.

Sonraki Haber