Bahçeli hakkında 2 suç duyurusu birden
Gazeteci Orhan Uğuroğlu bugünkü yazında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunduğunu yazdı.
“Selçuk Özdağ’la yaptığım söyleşide Bahçeli’yi eleştiren görüşleri yazmam ve 15 Ocak günü evimin önünde “öldürme teşebbüsü ile örgütsel” şekilde alçakça saldırıya uğramamın delili Devlet Bahçeli’nin bu ilan ile beni hedef göstermesidir. Bu yüzden, Avukatım Şahin Mengü ile Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundum” diyen Orhan Uğuroğlu’nun yazısı şu şekilde:
MHP’liler de, kamuoyu da bilir ki Devlet Bahçeli partisinin tek adamıdır. Genel Başkanlık koltuğunu “AKP’li Recep Tayyip Erdoğan’a borçlu” olan Bahçeli, anayasaya göre 3. kez aday olma şansı bulunmayan Erdoğan’ı aday olmaya ve anayasayı çiğnemeye zorluyor.
2018’de gazetelere tam sayfa ilan vererek beni ve 76 kişiyi “hedef” gösteren Bahçeli, aleyhinde hangi gazeteci yazı yazarsa, hangi siyasetçi demeç verirse iktidarın gücüne sığınarak çok ağır hakaretlerle hücum ediyor.
Selçuk Özdağ’la yaptığım söyleşide Bahçeli’yi eleştiren görüşleri yazmam ve 15 Ocak günü evimin önünde “öldürme teşebbüsü ile örgütsel” şekilde alçakça saldırıya uğramamın delili Devlet Bahçeli’nin bu ilan ile beni hedef göstermesidir.
Bu yüzden, Avukatım Şahin Mengü ile Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundum
“Şüpheli Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak görev yapmaktadır. 2018 Haziran ayında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetelere verdiği ilan ile 70 gazeteci ve yazarı hedef göstererek bu kişilerin ‘MHP’ye özel kin ve nefret duyduklarını’ ileri sürmüştür.
Bu isimler arasında müvekkil Orhan Uğuroğlu da vardır. – 2018 yılında söz konusu ilan gazete ve televizyonlarda yayınlandıktan sonra listede bulunan kişilerden ‘Sabahattin Önkibar, Ahmet Hakan, Ahmet Takan, Yavuz Selim Demirağ, Hakan Bayrakçı, Orhan Uğuroğlu’ saldırıya uğramıştır. – Şüphelinin belli bir görüşü savunan gazetecilere yönelik saldırıları teşvik eden beyanı olmuştur.
Üstelik bu beyandan sonra açıklamada geçen kişilere yapılan saldırılar gerçekleştiğinden kamu düzenine karşı açık ve yakın bir tehlikenin oluştuğu söylenebilir.- Türk Ceza Kanunun 214. Maddesinin hükmüne göre ‘suç işlemeye alenen tahrikte bulunan kimse’ cezalandırılır. – Yine Türk Ceza Kanunun 216/1’de de ‘halkın sosyal sınıf yönünden farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kişinin’ cezalandırılacağı düzenlenmiştir.