Aslan payını İletişim Başkanlığı aldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, öğrencilerin yüksek lisans eğitimi için devlet bursu ile yurtdışına gönderildiği YLYS programı kapsamında en fazla kontenjan ayrılan ikinci kurum oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, yüksek lisans eğitimi için devlet bursuyla yurtdışına gidecek öğrencilerin belirlendiği, “YLYS” programı kapsamında kurumlara verilen kontenjanları açıkladı.

Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre İletişim Başkanlığı ve RTÜK’ün de aralarında olduğu 24 kamu kurumu için toplam 750 kontenjan ayrılan program kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı’na da 20 kontenjan verildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da 60 kontenjan ile en fazla kontenjan ayrılan ikinci kurum oldu. 2019 yılına göre toplam kontenjanı bu yıl 345 azaltılan program kapsamında en fazla kontenjan üniversitelere verildi.

MEB'E SADECE 45 KİŞİ

MEB ise 45 kontenjan ile üçüncü kurum oldu. İletişim Başkanlığı adına yurtdışına gönderilecek öğrencilerden 30’unun, Türkiye’ye döndükten sonra başkanlıkta, “Araştırmacı” kadrosunda çalıştırılacağı öğrenildi.

Devlet bursuyla Diyanet İşleri Başkanlığı adına yurtdışına öğrenim için gidecek adayların çalışma alanlarından biri de “Astronomi ve Uzay Bilimleri” oldu. TÜBİTAK ile imzaladığı protokol kapsamında 1 milyon TL’yi aşkın bütçeli Ay ve Ufuk Gözlem Ünitesi projesini hayata geçiren Diyanet’in, “Atmosfer Fiziği” araştırmasını, “Namaz vakitleri ile Ramazan Ayı’nın belirlenmesi” amacıyla istediği öğrenildi.

Birleşik Krallık, Norveç ve İsveç’teki öğreniminin ardından Türkiye’ye dönecek araştırmacının Diyanet’e, “Astronom” olarak atanacağı belirtildi. Diyanet’in program kapsamında aldığı kalan 19 kontenjanın 16’sı Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı, ikisi ise Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı kadrosunda kullanılacak.

Sonraki Haber