Ankara'da PKK'nın suikast timi aranıyor !

Emniyet İstihbarat, Ankara’ya gelen 2 İranlı teröristin peşinde..

15 bin dolar karşılığı AKP’lilere suikast düzenlemeyi planlayan Rızgar Şerifi ile Abdullah Pur’un parti Genel Merkezi çevresinde keşif yaptıkları tespit edildi.

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre 7 Haziran seçimlerinin ardından iktidarın, teröristbaşı Abdullah Öcalan’la yürütülen çözüm sürecini ‘buzdolabına’ kaldırması ve hemen ardından Sur, Cizre ve Silopi’de düzenlenen operasyonlarda 305 teröristin öldürülmesi üzerine bölücü terör örgütü PKK, AKP’yi hedef aldı. Kandil’deki PKK elebaşları, Sur, Cizre ve Silopi’de asker ve polisin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonlarda öldürülen 305 mensubunun intikamını almak için harekete geçti.

İRANLI 2 TERÖRİST ANKARA’YA ULAŞTI

Bölücü örgüt PKK/KCK’nın, İran uyruklu iki teröriste AKP Genel Başkan yardımcılarından birine yönelik “suikast” düzenleme görevi verdiği tespit edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nın raporu üzerine polis kırmızı alarma geçirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, 3 il ve 13 ilçede sözde “öz yönetim” ilan eden bölücü PKK terör örgütüne yönelik operasyonların icra edildiği dönemde önemli bir istihbarata ulaştı. İran uyruklu örgüt mensupları ‘’Cevad’’ kod adlı Rızgar Sait Şerifi ile ‘’Kardo’’ kod adlı Gafur Abdullah Pur’un aralık ayı içerisinde örgütün talimatıyla Türkiye’ye geçtikleri belirlendi.

“Fırsatını bulunca” uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, “mülteci” görüntüsündeki İran uyruklu iki teröristin aralık ayı son haftası itibariyle Ankara’da bulunduğunu saptadı. Rızgar Sait Şerifi ile Gafur Abdullah Pur adlı PKK’lı teröristlere “suikast” için örgüt tarafından 15 bin dolar verildiği de tespit edildi. İki İranlı’nın AKP Genel Merkezi başta olmak üzere AKP’li milletvekillerinin bulunduğu bölgelerde istihbarat çalışması ve keşif yaptıkları ortaya çıktı.

İMKAN BULMA VURGUSU

Ankara Valiliği’ne gönderilen istihbarat raporunda, “Söz konusu teröristlerin imkan bulmaları halinde AK Parti Genel Başkan yardımcılarından birine suikast saldırısı yapmayı hedefledikleri yönünde bilgiler elde edilmiştir” denildi. Polis, AKP Genel Merkezi, partinin üst düzey yönetimi ve milletvekillerini korumak amacıyla olağanüstü önlemler aldı.

Sonraki Haber