Altında yükseliş hızlandı, Dolar ve Euro adım adım yükselişte

Döviz ve değerli metallerin Türk Lirası karşısındaki zirve seyri devam ediyor. Başta Dolar ve Euro olmak üzere yabancı para birimleri adım adım yükselirken, altın fiyatlarındaki yükseliş daha da hız kazandı. İşte Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto para piyasalarında son durum...

Küresel piyasalar merkez bankalarının hamlelerine odaklanırken parasal sıkılaşma adım adım yerini parasal gevşemeye bırakmaya hazırlanırken dövizin ve değerli metallerin Türk Lirası karşısındaki zirve seyri tüm hızıyla sürüyor.

Başta Dolar ve Euro olmak üzere yabancı para birimleri TL karşısında zirvede kuruş kuruş artarken, altın fiyatlarında dikkat çeken bir yükseliş var.

ABD'de enflasyon rakamları açıklandı

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 0,1 azalırken, yıllık bazda yüzde 3 artışla piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

Mayıs ayında yıllık artış yüzde 3,3 seviyesinde gerçekleşirken, haziran ayına yönelik piyasanın artış beklentisi ise yüzde 3,1 seviyesinde ölçülmüştü.

Öte yandan tüketici fiyatlarında aylık bazda yüzde 0,1 düşüş yaşandı. Piyasanın veriye ilişkin beklentisi ise yüzde 0,1 artış gerçekleşmesi yönündeydi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararlarında oldukça sık bahsettiği Çekirdek TÜFE ise aylık ve yıllık bazda sırasıyla yüzde 0,1 ve yüzde 3,3 artış kaydetti. Veriye ilişkin beklenti ise aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 3,4 olarak belirlenmişti.

Dolar, Euro, Sterlin ve Japon Yeni

Dolar 32,81 TL'den, Euro 35,83 TL'den, Sterlin 42,53 TL'den, Japon Yeni ise 20,79 TL'den işlem görüyor.

Dünkü kapanışta Dolar 32,87 TL'den, Euro 35,60 TL'den, Sterlin 42,19 TL'den, Japon Yeni ise 20,36 TL'den  işlem görmüştü.

Ons altın, gram altın, çeyrek altın ve gümüş

Ons altın 2 bin 417 Dolar'dan, Gram altın 2 bin 541 TL'den, Çeyrek altın 4 bin 165 TL'den, Cumhuriyet altını 17 bin 124 TL'den, Gümüş ise 33,17 TL'den fiyatlanıyor.

Dünkü kapanışta Ons altın 2 bin 377 Dolar'dan, Gram altın 2 bin 512 TL'den, Çeyrek altın 4 bin 135 TL'den, Cumhuriyet altını 17 bin 9 TL'den, Gümüş ise 32,65 TL'den fiyatlanmıştı.

Bitcoin ve Ethereum'da son durum

Yeni yıla yükselişle başlayan ancak Bitcoin yarılanması sürecinde büyük kan kaybeden kripto para piyasalarında çalkantılı seyir devam ediyor.

Bitcoin 57 bin 919 Dolar'dan, Ethereum ise 3 bin 156 Dolar'dan işlem görüyor.

Brent petrol fiyatları

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları bir aşağıya bir yukarı hareket etmeye devam ediyor. 

Brent petrolün varil fiyatı da 85,10 Dolar'dan işlem görüyor  

Sonraki Haber