Aktif fayın olmadığı Mersin’de korkutan deprem

AFAD'ın aktif fay haritasında hiçbir fayın gözükmediği Mersin’de 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen deprem nedeniyle can ya da mal kaybı yaşanmadığı açıklandı.

AFAD'tan alınan bilgilere göre gece saat 23:37'de merkez üssü Mersin'in Toroslar mevkii olan 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı paylaşımda, Toroslar ilçesinde saat 23.37’de 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini belirterek, "Deprem nedeniyle tespit edilen, 112 Acil Çağrı Merkezimize, AFAD’a veya güvenlik birimlerimize ihbar edilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Depremi hisseden vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi, milletimizi her türlü afetten korusun" ifadelerini kullandı.

Bu arada deprem sonrası vatandaşlar sokaklara indi, kimi vatandaşlar da yakınlarını arayarak durumlarını öğrenmeye çalıştı.

AFAD'DAN SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Türkiye'deki son depremleri listelediği siteye de aşağından ulaşabilirsiniz.

AFAD son depremler listesi için tıklayınız...

KANDİLLİ DEPREM LİSTESİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kandilli Rasathanesi'nin son depremler listesi için tıklayınız...