AK Partili isimden Türkiye'nin Suriye sınırına Kürt bölgesine onay

AK Parti iktidarının, eli kanlı bölücü terör örgütü PKK'nın bebek katili elebaşısı Abdullah Öcalan ile yapacağı olası bir görüşme için "Ankara'nın Öcalan ile görüşmesinde sakınca bulmam" diyen AK Partili eski milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner bu sefer de "Suriye'de Irak’takine benzer Kürt otonom bölgesi kurulmasına hiç bir itirazımız olmaz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, TBMM'nin açılışında DEM Partili milletvekillerinin elini sıkmasıyla başlayan "yeni bir açılım, yeni bir çözüm süreci mi" tartışmaları devam ederken, eski AK Partili milletvekili ve Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Metiner'den gündem olacak bir açıklama geldi. Önceki gün "Ankara ile Öcalan'ın görüşmesinde hiçbir sakınca bulmam" diyen Metiner bu sefer de Suriye'nin kuzeyinde, Irak'taki gibi bir Kürt otonom bölgesine karşı olmadıklarını belirtti.

İşte Metiner'in o yazısından ilgili bölüm:

"Biz Kürtlerin kazanımından rahatsızlık duyan bir parti değiliz. Bizim Hükümetimiz Suriye’deki Kürtlerin ne yönetiminden ne de kazanımlarından rahatsızlık duyar. Tersine memnuniyet duyar. Çünkü Kürt de biziz, Türk de biziz. Türkiye Kürtlerin de devletidir. O yüzden partimizin ve hükümetimizin Kürtlere düşmanlık beslediği veya onların kazanımlarından rahatsızlık duyduğu iddiası asılsızdır, yalandır. Eğer öyle olsaydı Irak’taki Kürt yönetimiyle derin kapsamlı ilişkiler kuran bir hükümet olmazdık.
Suriye halkı yarın kendi anayasasını yapar ve o anayasada tıpkı Irak’takine benzer Kürt otonom bölgesinin kurulmasına karar verilirse buna hiç bir itirazımız olmaz. Bizim itirazımız, yıllar yılıdır ülkemizle savaşım halinde olan PKK’yadır. PKK eliyle oluşturulmak istenen 'İkinci İsrail' devletçiğine ülkemizin güvenliği ve birliği açısından asla izin vermeyiz."

Sonraki Haber