Adana'daki Cinayet Davası

Tartıştığı kiracısını tabancayla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan kişi hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı

ADANA (AA) - Adana’da kiracısını tabancayla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan ev sahibi hakkında müebbet hapis cezası istendi.

Yüreğir ilçesine bağlı Sarıçam Mahallesi’nde 13 Şubat’ta kira parasını ödemediğini ileri sürdüğü kiracısı Akif Tosun'u (40) tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Orhan Ertok (70) hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı, Ertok hakkında Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesinde "Kasten öldürme, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma, tehdit" suçlarından dava açtı.

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede ise sanık Ertok’un kiracısı olan Akif Tosun’a kirasını ödemediği için evini boşaltmasını istediği belirtildi.

Bu uyarı üzerine kiracının olay günü ev sahibine ait otomobile tekme attığı ve tavanını yumrukladığı ifade edilen iddianamede, sanığın sinirlenip kiracısının eşi Dilek’i çağırıp, "Akif içmiş yine eve gelmiş, bu böyle olmaz. Ben bunu vurur öldürürüm. Evimi boşaltacaksınız, yoksa ben Akif’i vurur öldürürüm, daha önce adam öldürmemiş biri değilim, onu da vururum." dediği belirtildi.

Eşinin tehdit edilmesi üzerine maktulün, ev sahibinin evinin önüne alkollü halde giderek park halindeki aracına tekrar zarar verdiği ifade edilen iddianamede, "Bunun üzerine sanığın tabancasını alarak aşağıya indiği, tartıştığı Tosun’a öldürme kastı ile üst üste ateş ettiği, ağır yaralanan Tosun’un kaldırıldığı hastanede öldüğü anlaşılmıştır” ifadesine yer verildi.

"Kasten öldürmekten" müebbet, "ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan 3 yıl, öldürdüğü kiracısının eşini tehdit etmekten de 2 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istenen ev sahibi için haksız tahrik indirimi uygulanması da talep edildi.

Öte yandan, Ertok’un 1972 yılında eniştesini öldürmek suçundan cezaevine girdiği ve 1974 yılında aftan yararlanarak serbest kaldığı belirlenmişti.


Sonraki Haber