Aa Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Kızıldağ:
"Dünya üzerinde 57 Müslüman ülke var. Nüfusları da 1 milyar 680 milyon ve dünya nüfusunun üçte biri. Yaptığımız bir araştırmada 7 kategori belirledik. 57 ülke 1 milyar 680 milyon nüfus. 7 kategoride 80 milyonluk Almanya'nın ürettiği katma değerin yarısını
KAHRAMANMARAŞ (AA) - Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Şaban Kızıldağ, dünya üzerinde 57 Müslüman ülkede 1 milyar 680 milyon kişinin yaşadığını belirterek, "Dünya nüfusunun üçte biri. Yaptığımız bir araştırmada 7 kategori belirledik. 57 ülke 1 milyar 680 milyon nüfus. 7 kategoride 80 milyonluk Almanya'nın ürettiği katma değerin yarısını üretmiyor." dedi.
Kızıldağ, Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odasınca (KMTSO) gerçekleştirilen "Mazeret Yok" seminerinde yaptığı konuşmada, 27 yıllık üniversite hocası olduğunu, bugüne kadar da üniversitenin dışında 1 milyon insanla canlı olarak konuştuğunu belirtti.
Çok değişik meslek gruplarıyla bir araya gelme şansı bulduğunu anlatan Kızıldağ, onlara bir şey anlatırken insanlardan da bir şeyler öğrendiğini söyledi.
Marka ve katma değer açısından dünya Müslüman ülkelerinden karşılaştırmalı örnekler veren Kızıldağ, şunları kaydetti:
"Dünya üzerinde 57 Müslüman ülke var. Nüfusları da 1 milyar 680 milyon ve dünya nüfusunun üçte biri. Yaptığımız bir araştırmada 7 kategori belirledik. 57 ülke 1 milyar 680 milyon nüfus. 7 kategoride 80 milyonluk Almanya'nın ürettiği katma değerin yarısını üretmiyor. Yani 40 milyonluk Almanya, 1 milyar 680 milyondan daha fazla katma değer üretiyor. Sadece milli gelir olarak baktığımızda, Almanya'nın 2015 milli geliri 3.1 trilyon dolar. 57 ülkenin toplam geliri 4 trilyon dolar. Bu ülkeler içerisinde Türkiye 821 milyar dolarla birinci sırada. 821 milyar dolar da geçen sene Iphone'un dünya genelindeki satış cirosudur. Yani bütün Iphone, Türkiye'nin zirvede olduğu milli gelir..."
Birçok ünlü markaların Almanya'da olduğunu anımsatan Kızıldağ, "Bunun bir çok nedeni var ama bence en önemli neden insan faktörü. İnsan karakterinin oluşmuş olduğu dönemde aldığımız eğitim ve iletişim modelinde bir problem var. İnsan karakteri 0-12 yaş arasında oluşur. Aslında karakterin büyük bir bölümü 7 yaşına kadar şekilleniyor. Anadolu'da 'yedisinde neyse yetmişinde de odur' diye bir söz var. 12 yaşına gelince karakter oluşumu bitiyor. 24 yaşında da insanların sosyal kimliği tamamlanıyor." diye konuştu.
- "İnsanın limiti mazeret kelimesini aştığında ortaya çıkar"
Hazreti Ali'nin "Mazeret, insanın kendisine söylediği en büyük yalandır" sözünden hareketle 1 milyonu aşkın insana konferans ve seminer verdiğini dile getiren Kızıldağ, insanın limitlerini kendisinin çizdiğini belirtti.
Başarılı bir insan olabilmenin yolunun iyi bir aile, eğitim ve çevreye sahip olmaktan geçtiğine dikkati çeken Kızıldağ, "İnsanın limiti 'mazeret' kelimesini aştığı zaman ortaya çıkar." ifadesini kullandı.
Anlattığı her konunun ardından "Mazeret Yok" kelimesini söyleterek katılımcıların keyifli anlar yaşamasını sağlayan ve mazeretleri hayatlarından çıkarmalarını isteyen Kızıldağ, "İnsanların başarısız ve mutsuz olmasındaki en büyük neden mazeret üretmektir" dedi.
Gösterinin ardından KMTSO Meclis Üyesi Mehmet Yüzbaşıoğlu ve KMTSO Genel Sekreteri Akif Pakdil, Kızıldağ'a Kahramanmaraş'a özgü ceviz işlemeli sandık hediye etti.