Yenidoğan Çetesi’nin işbirliği yaptığı 19 hastane ifşa oldu

İstanbul’da 10 bebeğin ölümüne neden olan ‘sağlık çetesi’nin anlaşmalı olduğu hastanelerin listesi açıklandı. Listede eski sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na ait özel bir hastanenin de adının yer aldığı bilgisi gündeme bomba gibi düştü.

Aralarında doktorlar ve hemşirelerin de olduğu İstanbul merkezli "yenidoğan çetesi" 10 bebeğin ölümüne neden olmakla suçlanmıştı. Durum 14 gündür bebeğini göremeyen bir annenin şikayetiyle ortaya çıkmıştı.

Savcı Y.E., bebeklerin özel hastanelere nakledilerek haksız kazanç sağlanmasına yönelik soruşturmayı yürüttüğü sırada makam odasında tehdit edilmişti.

Soruşturma kapsamında itirafçı olan şüphelilerden M.E.O. ifadesinde ‘Zanlılardan M.Z.’in adliyeden birini vurması karşılığında kendisine 100 bin dolar teklif ettiğini, saldırı sırasında kullanılmak üzere sürücü ve motosiklet de ayarlayacağını’ söylemişti.

Hakimlik, 15 Ekim’de ‘özel hayatın gizliliğini ihlal etmek’, ‘birden fazla kişiyle tehdit’, ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’, ‘yargı görevini yapanı etkileme ve kişisel verileri aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak’ suçlarından avukat A.A., M.Z., B.Ç., Y.Ç. ve M.O.’ın tutuklanmasına karar vermişti.

Türkiye bu skandal ile çalkalanırken gazeteci Alican Uludağ sosyal medyada iddianameye ait dosyayı paylaşarak, yenidoğan çetesi soruşturmasına adı karışan 19 hastaneyi tek tek açıkladı.

Listede eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na ait olan bir hastanenin de yer aldığı görüldü.

Sonraki Haber