Teröristler Diyarbakır'da saldırdı; 6 evladımız şehit oldu

Diyarbakır'da askeri konvoyun geçişi sırasında patlama meydana geldi. Hain saldırıda 6 asker şehit oldu.

Diyarbakır- Bingöl karayolunda askeri konvoyun geçişi sırasında bu sabah patlama meydana geldi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 6 asker şehit oldu. Türkiye dün akşam Ankara'da YPG tarafından düzenlendiği açıklanan hain saldırının acısını dahi yaşayamadan ikinci acı haber Diyarbakır'dan geldi.

Saldırıda 6 askerimiz şehit olurken çok sayıda asker de yaralandı. Patlamadan sonra bölgeye askerler de sevk edilerek, saldırıyı düzenleyen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Operasyona helikopterle de havadan testek verildi.

Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice Mermer bucağı mevkiinde bugün saat 09.40 sıralarında askeri bir konvoyun geçişi sırasında, karayolunda büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın eli kanlı PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılmasından kaynaklandığı belirtildi.

ASKERİ ARAÇ 30 METRE UÇTU

Alınan bilgiye göre, saldırı Diyarbakır- Bingöl kara yolunun 40'ıncı kilometresinde meydana geldi. Teröristler tarafından önceden bir menfeze yerleştirilen bomba, askeri aracın geçişi sırasında uzaktan patlatıldı. Patlamanın etkisiyle kara yolu ikiye bölündü, askeri araç ise yaklaşık 30 metre yolun kenarına savrularak bir tarlanın içine düştü.

HAİNLER 1 TON PATLAYICI KULLANDILAR

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Mermer Mahallesi yakınlarında PKK'lı teröristlerin karayolu üzerindeki menfeze tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı, askeri zırhlı midibüsün geçişi sırasında infilak ettirerek 6 askerin şehit olduğu 1 askerin de yaralandığı saldırının ardından olay yerinde detaylı inceleme yapıldı.

Yapılan ilk incelemede saldırıda amonyum nitratlarla güçlendirilmiş, yaklaşık 1 ton patlayıcı kullanıldığı belirlendi. PKK'lıların patlayıcıyı kablo düzenekli olarak hazırladığı ve yaklaşık 350 metre uzunluğunda kablo döşediği ortaya çıkarıldı. Şiddetli patlamada karayolundan 15 metre tarlaya fırlayan midibüs olay yerinden çekici yardımı ile kaldırıldı.

YARALI ASKERLERİN DURUMU

Saldırıdan yaralı olarak kurtulan asker Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak sağlık durumları ile ilgili olarak henüz net bir açıklama yapılmadı.

Saldırının ardından karayolu trafiğe kapatılarak başka patlayıcı bulunup bulunmadığı araştırıldı.

GENELKURMAY'DAN BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır-Lice karayolunda mayın araması için görevlendirilen konvoyun geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce daha önce yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 6 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "18 Şubat 2016 Perşembe günü saat 09.30 sularında Diyarbakır-Lice karayolunda mayın araması için görevlendirilen konvoya bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce daha önce yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da ağır yaralanmıştır. Ağır yaralanan silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavisine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.

REUTERS: ''6 ŞEHİT VAR''

Reuters'in Güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre patlamada 6 şehit olduğu, 1 askerin ağır yaralandığı öne sürüldü.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ: 6 ŞEHİT

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, 6 askerin şehit olduğu 1'inin ise ağır yaralandığı duyuruldu.

24 SAATTE 35 ŞEHİT

Türkiye dün akşam Ankara'da yaşanan terör saldırısında 28 evladını da teröre şehit vermişti. Bugün Diyarbakır'da gerçekleşen hain saldırıyla birlikte 24 saatte teröre verdiğimiz şehit sayısı da 34'e yükseldi.

TSK'NIN HAVA HAREKATINDA 70 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı, dün gece Haftanin bölgesinde, aralarında bölücü terör örgütünün üst düzey sözde liderlerinin de bulunduğu belirlenen terörist grubuna hava harekatı icra edildiğini bildirdi.

Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığı tarafından da açıklanan Haftanin bölgesine gerçekleştirilen hava operasyonu hakkında da bilgi verdi. Başbakan Davutoğlu,"Dün saat 09.30 itibarıyla Haftanin civarında bölücü terör örgütü unsurları ve kamplarına dönük çok etkili ve istihbari bilgilere dayalı kapsamlı bir operasyon yapılmıştır. İstihbari bilgiden kastım şudur, burada bölücü terör örgütünün önemli elebaşlarının da bulunduğu bir anda gerçekleştirilen bir operasyon. Haftanin civarında şu ana kadar da 70 civarında bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi" dedi.

Sonraki Haber