Telegram ve Discord grup yöneticileri yakalandı: İkisi de çocuk çıktı

Sosyal medyada çocuklara şantaj ve istismar görüntülerinin paylaşıldığı iddiaları üzerine düzenlenen operasyonla 2 çocuğun yakalanarak muhafaza altına alındığı açıklandı.

Sosyal medyada çocuklara yönelik şantaj ve istismar görüntülerinin paylaşılması üzerine Türkiye genelinde başlatılan operasyonlar, kamuoyunu derinden sarsmaya devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, İzmir Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin Telegram ve Discord platformlarında aktif olan "C31K" isimli grupta yöneticilik yaptığı belirlenen E.K. ve A.T. adındaki iki çocuğun muhafaza altına alındığını duyurdu.

Bu platformlar üzerinden çocuklara şantaj yapıldığı, müstehcen görüntülerin paylaşıldığı ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden içeriklerin yayıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturmalar kapsamında, Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu operasyon gerçekleştirildi. Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, şüphelilerin ifadelerinin psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacağını belirtti.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyon sonrası şu açıklamayı yaptı: “Milli ve manevi değerlerimizi aşağılayan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, cinsel istismara neden olan siber zorbalıklara göz açtırmayacağız. Çocuklarımızı kötülüklerine ve sapkın düşüncelerine alet edenleri hangi deliğe saklanırlarsa saklansınlar yakalayıp adalete teslim edeceğiz.”

Sonraki Haber