Prof. Dr. Naci Görür'den 5,9'luk deprem sonrası ilk açıklama

Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'da meydana gelen depremin, 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucu olduğu değerlendirmesinde bulunarak, "Endişe yok" dedi.

Türkiye'nin doğusunda birçok ilde hissedilen bir deprem daha meydana geldi. AFAD verilerine göre merkez üssü Malatya olan ve büyüklüğü 5,9 olarak ölçülen deprem büyük korku ve paniğe yol açtı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından verilen bilgilere göre Malatya'nın Kale ilçesi merkezli 5,9 büyüklüğündeki depremin derinliği de 10,07 km olarak ölçüldü.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'da meydana gelen ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) tarafından 5.9 Kandilli Rasathanesi tarafından ise 6 büyüklüğünde olarak duyurulan depreme ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabı "X üzerinden bir paylaşımda bulunan Görür, Malatya'da meydana gelen depremin, 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucu olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Endişe duyulmaması gerektiğini ifade eden Görür, şunları söyledi: "Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüküğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhhtemelen bu gün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok."

Sonraki Haber