Kan donduran talimat ortaya çıktı: ''Önce eşini, sonra çocuklarını, sonra da kendini öldür''

Şubat ayında Erzurum'da işlenen kadın cinayetiyle ilgili soruşturmadan kan donduran detaylar çıktı. Katil zanlısının ağabeyinin kendisine ""önce eşini, sonra çocuklarını, sonra da kendini öldür" dedikten sonra cezaevinden firar ederek eşini öldürdüğü belirlendi.

Erzurum'da cezaevinden firar edip 4 çocuğunun annesi E.S.'ı (32) öldüren Ş.S. (39) ile onu azmettirdiği öne sürülen ağabeyi A.S. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, tutuklu sanıklardan A.S.'ın kardeşine, şarjörüne mermi doldurduğu tabancayı vererek, "Kardeş, önce karını, sonra çocuklarını, sonra da kendini öldür kurtulalım" dediği de yer aldı.

Olay, 19 Şubat 2024'te Palandöken ilçesi Yunusemre Mahallesi'nde meydana geldi. Erzurum'da hükümlü olduğu açık cezaevinden firar eden Ş.S., öğle saatlerinde eşinin bulunduğu, baldızının evine gitti. Eve giren Ş.S. ile eşi arasında tartışma çıktı. Ş.S., tabancayla kalabalığın içinde eşi E.S.'a 2 el ateş etti. Kurşunların eline ve başına isabet ettiği E.S., yaralandı. Yakınları tarafından Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırılıp, tedaviye alınan E.S., 7 gün sonra yaşamını yitirdi.

Olay sonrası kaçan Ş.S. ise ağabeyi A.S. ile Pasinler ilçesi yolunda takside yakalandı. İki kardeş, çıkarıldıkları adliyede tutuklandı.

MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENDİ

Cumhuriyet savcılığı olayla ilgili soruşturmayı tamamlayıp, iddianame hazırladı. Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianamede E.S.'ın eşi Ş.S.'ın 'Eşe ve kadına karşı kasten öldürme', ağabeyi A.S.'ın ise 'Kadına karşı kasten öldürmeye azmettirmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

AĞABEYDEN KATLİAM TALİMATI

Cumhuriyet savcısı iddianamede E.S. ve Ş.S. çiftinin çocukları D.S.'nin (15) ifadesine yer verdi. Babasıyla tartışan annesinin çocuk odasına geçip kapıyı kapattığını anlatan D.S., ardından mutfağa geçen amcası A.S.'ın iç cebinden tabanca, arka cebinden şarjör, sağ ön cebinden ise çok sayıda mermi çıkardığını ileri sürdü. D.S., şarjöre mermi yerleştiren amcasının tabancayı babasına verdiğini ifade ederek, "Kardeş önce karını, sonra çocuklarını sonra da kendini öldür kurtulalım" dediğini ileri sürdü.

EVE DÖNMESİ İÇİN KONUŞTUKLARINI İDDİA ETTİ

D.S.'nin ifadesini kabul etmeyen Ş.S., ağabeyinin kendisine silah vermediğini söyledi. Ş.S.'ın iddianamedeki ifadesinde, ayrı yaşadıkları eşi E.S. ile eve geri dönmesi için tartıştıklarını anlattı. E.S.'in eve gelmeyeceğini belirterek bağırdığını, tahrik edici sözler söyleyerek üzerine yürüdüğünü, kendisinin de belindeki silahı çıkardığını ve eşinin silahı almaya çalışması üzerine tetiğe bastığını anlattı. Ayrıca iddianamede Ş.S.'ın, 2 el ateş ettiğini mermilerin nereye isabet ettiğini görmediğini söylediğine yer verildi.

AĞABEY SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

İddianamedeki ifadesinde silahı kardeşine vermesiyle ilgili ifadeyi kabul etmeyen A.S., E.S. ve Ş.S.'ın ayrı odada konuştukları sırada 2 el silah sesi duyduğunu, daha sonra olayın yaşandığı odaya gittiğini, E.S.'i battaniyeye sararak hastaneye götürdüklerini belirtti. A.S., hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi. (DHA)