İstanbul'da Suriyeli çocuk cinayeti

İstanbul Gaziosmanpaşa’da Suriye uyruklu olduğu belirtilen 15 yaşındaki çocuk uğradığı silahlı saldırı sonucunda öldürüldü.

Gaziosmanpaşa’da 21 Eylül saat 21.00’de parkta otururken saldırıya uğrayan, 15 yaşındaki Suriye uyruklu A.D. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, çocuğun öldürülmesine ilişkin 5 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

A.D’nin parkta M.F.T. (18) ve A.O. (15) ile oturduğu sırada parka yaya olarak kafalarında kask olan iki kişinin geldiği belirtilen açıklamada, A.D’ye silahla ateş ederek olay yerinden uzaklaştıkları anlaşılan şüphelileri yakalamak için çalışma başlatıldığı aktarıldı.

Açıklamada, olayı gerçekleştiren K.C.Ö. (18) ve F.C.U. (18) ile şüpheliler ve olayla ilgisi olan Ö.C.U. (20), R.K. (23) ve M.T’nin (18) gözaltına alındığı, 2 ruhsatsız tabanca ile 1 motosikletin ele geçirildiği bilgisi verildi.

Şüphelilerin maktul ile geçmişte kavga ettikleri, olayın intikam saikiyle meydana geldiğinin düşünüldüğü, konuyla ilgili ‘kasten öldürme’ suçundan yürütülen tahkikat işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Sonraki Haber