Gaziantep'te katliam: Eşi ve 4 çocuğunu öldürüp intihar etti

Gaziantep'te bir kişi, eşi ve 4 çocuğunu tabancayla öldürdükten sonra aynı silahla yaşamına son verdi.

Olay, saat 12.30 sıralarında Güzelvadi Mahallesinde meydana geldi. Mahallede berberlik yapan Ahmet D., evde eşi Emine D. (30), kızı 5 yaşındaki Azra, 4 yaşındaki oğlu Yusuf, 11 yaşındaki kızı Medine, 6 yaşındaki kızı Edanur'u öldürdükten sonra, kendi başına ateş etti. Evden silah sesleri geldiği ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen ekiplerin yaptığı incelemede, 6 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Ekiplerin olay yerinde incelemesi sürüyor. 

Psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi

Baba Ahmet D.'nin bipolar rahatsızlığı bulunduğu, psikolojik sorunlarının olduğu ve son bir yıl içerisinde 7 adet hastane kaydı olduğu ortaya çıktı.

Gaziantep Valiliğinden açıklama

Olayla ilgili Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz Şahinbey ilçesinde A.D. isimli şahıs ateşli silah kullanarak 4 çocuğunu ve eşini öldürmüş, daha sonra aynı silahla intihar etmiştir. Olay sonrasında emniyet güçlerimiz tarafından yapılan incelemede şahsın bipolar rahatsızlığı bulunduğu, psikolojik sorunlarının olduğu yakınları tarafından beyan edilmiş, son bir yıl içerisinde 7 adet hastane kaydı tespit edilmiştir. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kuzeni konuştu: İlaçlarını zamanında almadığı için bu olaylar olmuştur

Ahmet D.'nin kuzeni Mehmet B., olayla ilgili konuştu. Ahmet D.'nin yaklaşık bir buçuk senedir psikolojik tedavi gördüğünü söyleyen kuzen Mehmet B., “Kendisi berberdir. Psikolojik tedaviden sonra ilaç kullanıyordu. İlaçlarını da herhalde son zamanlarda düzgün kullanmadığı için bu olaylar olmuştur. Biz de son zamanlarda Ahmet'in sıkıntısının olduğunu biliyorduk. İlaçları düzgün kullanmadığı zaman herhalde cinnet geçirmiş olması lazım ki dört çocuğunu, eşini ve kendisinin hayatına son vermiş” dedi.

“Böyle bir şey yapacağı hiç aklımıza gelmezdi”

Ahmet D.'nin böyle bir olayı gerçekleştirmesini asla beklemediklerini ifade eden B., “Ahmet'in aile içinde herhangi bir tartışması yoktu, bir sorunu yoktu. Sadece psikolojik sorun yaşıyordu. Kendisi iyi bir insandı. Böyle bir şey yapacağı hiç aklımıza gelmezdi. Hayatla barışık bir insandı. Abdestinde, namazında, niyazında bir insandı. Kimseye borcu yoktu. Maddi anlamda hem kendisinin hem de ailesinin durumu iyi” diye konuştu.

Sonraki Haber