Fabrikada kimyasal sızıntı paniği

Yalova'da kimyasal üretim fabrikasında amonyak ve metilamin sızıntısından etkilenen 3 işçi tedavi altına alındı.

Olay, saat 23.45 sıralarında Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesindeki kimyasal madde üretimi yapan bir fabrikada meydana geldi. İddiaya göre, bir boruda meydana gelen çatlaktan dolayı amonyak ve metilamin sızıntısı tespit edildi. Yaşanan sızıntı üzerine bölgeye AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sızan gaz, ekipler tarafından su ile apsorve işlemi yapılarak kısa sürede kontrol altına alındı. Sızıntıdan etkilenen 3 işçiye ise tedbir amaçlı oksijen tedavisi uygulandı.

Öte yandan, bölgeye tedbir amaçlı Bursa’dan Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ekipleri de yönlendirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Yalova Valiliği, Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesindeki kimyasal madde üretimi yapan fabrikada meydana gelen amonyak ve metilamin sızıntısı hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Yalova İli Çiftlikköy ilçesi sınırlarında bulunan Kuzey AKKİM fabrikasında saat 23.45 sıralarında amonyak ve metilamin kimyasal gaz sızıntısı bulunduğu, akabinde olaya müdahale etmek için Yalova AFAD 2 ekip, sağlık ekipleri, itfaiye ekipleri olay bölgesine sevk edilmiştir. Aynı zamanda fabrika tarafından kaçak bölgesi bloke edilerek tesis devreden çıkarılmıştır. Gazdan etkilenen 3 kişinin solunum tedavisi almış olup sağlık durumları iyidir. Olay yerindeki gazın su ile apsorve işlemi yapılarak gaz temizlenmiştir. Saat 00.30 itibariyle olay yerindeki sızıntı tamamen kontrol altına alınmış ve bir gaz kaçağı mevcut değildir. Yalova, Bursa, Sakarya ve fabrika ekipleri tarafından yapılan ölçümler sonucu herhangi bir gaz tespit edilmemiştir" denildi. 

Sonraki Haber