Eşinin katili olan sevgilisiyle çay demleyip içmişler

Konya'da, amcasının oğlu olan Ali S.'yi öldüren İskender S. ve cinayeti azmettirdiği iddia edilen Ali S.'nin eşi Zekiye S. tutuklandı.

Konya'nın Altınekin ilçesinde, Ali S.'yi (37) pancar tarlasında tabancayla başından vurarak öldürdüğü iddia edilen amcasının oğlu İskender S. (47) ile öldürülen Ali S.'nin cinayeti azmettirdiği ileri sürülen eşi Zekiye S. (31), çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İskender S., ifadesinde, Zekiye S. ile 6 aydır ilişkisi olduğunu, kuzenini de ilişkiden şüphelendiği için öldürdüğünü itiraf etti. İki sevgilinin cinayetin ardından çay demleyip içtikleri ortaya çıktı.

Olay, geçen 2 Kasım günü Altınekin ilçesine bağlı Yenice Mahallesi Kalınyer mevkiinde bulunan pancar tarlasında meydana geldi. İlçede çiftçilik yapan 2 çocuk babası Ali S., pancar sökmeye gittiği tarlasında sabah saatlerinde işçiler tarafından başından tabancayla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Olayın ardından çalışma başlatan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ali S.'nin akrabası ve çevresindeki 70 kişinin ifadesine başvurdu. İfadesine başvurulanlardan  Mükremin S. (24), ölü bulunan S.'nın amcasının oğlu İskender S.'ye daha önce tabanca verdiğini ileri sürdü. Jandarma, durumdan şüphelenip 3 çocuk babası çiftçi İskender S.'ye gözaltına aldı.

'EŞİ ORTADAN KALDIRALIM DEDİ'
Şüpheli İskender S., ifadesinde, amcasının oğlu Ali S.'nın eşi Zekiye S. ile 6 aydır gönül ilişkisi yaşadığını; Zekiye S.'nın cep telefonuna gelen bir mesaj nedeniyle eşinin ilişkilerinden şüphelenmeye başladığını ileri sürdü. Bunun üzerine de Zekiye S.'nın, Ali S.'yı öldürmesini istediğini iddia eden İskender S., ''Zekiye S., 'Şunu ortadan kaldıralım ve şundan kurtulalım. Yoksa bizi köye rezil edecek' diye cep telefonuma mesaj attı. Ali'nin de tarlada çalıştığını söyledi. Mesaj üzerine tarlaya gittim. Traktör üzerinde bir süre Ali ile sohbet ettik. Daha sonra tabancayla başına ateş ederek öldürdüm. Kaçarken de yolda tabancayı attım" dedi.

'ÖLDÜRDÜKTEN SONRA BİRLİKTE ÇAY İÇTİK'
Şüpheli İskender S., ifadesinde ayrıca kuzeni Ali S.'yı öldürdükten sonra başında yaklaşık yarım saat ağladığını ve daha sonra Zekiye S.'nın yanına gittiğini söyledi. Burada Zekiye S.'nın çay demlediğini ileri süren İskender S., ''Kuzenimi öldürdükten sonra cesedin başında yarım saat boyuncu ağladım. Daha sonrada Zekiye'nin evine gittim. Zekiye çay demledi. Karşılıklı çay içtik. Daha sonra birbirimize S.lıp ağladık. Zekiye'yi çok seviyorum, ona aşığım. Ali'yi öldürdüğüm için pişmanım. Şimdiki aklım olsa öldürmezdim" diye konuştu.

'ONDAN İNTİKAM ALMAK İSTEDİM'
Zekiye S. ise İskender S. ile olan ilişkisini itiraf edip şunları söyledi:
"Eşimin kadınlarla birlikte olduğunu biliyordum. Ondan intikam almak istedim. Ali, cep telefonuma isimsiz olarak gelen bir mesajı gördü. 'Ben bu numarayı savcılığa verip kim olduğunu ortaya çıkaracağım' dedi. O numarayı verseydi, bizim ilişkimiz de ortaya çıkacaktı. Ben de bundan korktum. İskender'e mesaj atıp, durumu anlattım. 'Ondan kurtul, bizi köye rezil edecek' dedim."

Sorgulamanın ardından şüpheliler İskender S., Zekiye S. ve olayla bağlantısı olduğu ileri sürülen Mükremin S. dün adliyeye sevk edildi. İki sevgilisi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, Mükremin S. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Sonraki Haber