Ensest ifadelerle infial yaratan Onlar Ermiş Muradına adlı kitap için açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal medyada tepkilere neden olan 'Onlar Ermiş Muradına' isimli masal kitabına ilişkin yaptığı açıklamada hikaye, roman, deneme gibi kültür yayınlarının ve eserlerin onay süreçlerinin kendi sorumluluk alanında olmadığını belirtti.

Kültür Bakanlığı onayıyla yayınlandığı iddia edilen "Onlar Ermiş Muradına" isimli bir çocuk kitabı içinde yer alan ifadeler sosyal medyada büyük tepkilere neden olmuştu.

Söz konusu kitapta yer alan ifadelerde bir babanın kızıyla evlenebileceği gibi skandal sözler yer aldı. Kültür Bakanlığı onaylı olduğu belirtilen kitap hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı henüz bilinmiyor.

Tepkilerin ardından ilk açıklama ise Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık açıklamasında ‘sorumluluk’ kabul etmedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımız sadece Bakanlığımız bünyesindeki ders kitaplarının onay sürecini yürütmektedir. Söz konusu içerik, ders kitabı veya yardımcı kaynak değildir, 'hikaye kitabı' kategorisindedir." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca hikaye, roman, deneme gibi kültür yayınlarına ilişkin eserlerin onay süreçleri MEB denetiminde olmadığı dile getirildi.

Sonraki Haber