Diyarbakır'daki hain saldırıda korkunç şüphe !

Diyarbakır'da 7 polismizin şehit düştüğü saldırıda köstebek şüphesi araştırılıyor.

Bağlar’da teröristler, Çevik Kuvvet’e ait zırhlı aracın geçisi sırasında bomba yüklü aracı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Emniyet ve savcılık, zırhlı aracın geçiş güzergahının sızdırıldığı iddiasıyla soruşturma başlattı

 Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Şanlıurfa karayolu üzerindeki Bağcılar Mahallesi’nde 31 Mart günü saat 17.00 sıralarında PKK’lı teröristler yol kenarına park ettikleri bomba yüklü aracı uzaktan kumandayla infilak ettirdi, 7 polisimiz şehit oldu. Patlama, Diyarbakır’a başka illerden takviye olarak gelen polisleri taşıyan Çevik Kuvvet’e ait zırhlı midibüsün, Evrim Alataş Caddesi üzerinde kavşağı döndüğü sırada gerçekleştiği tespit edildi. Terör örgütü PKK’nın önceki gün üstlendiği saldırıyla ilgili 11 kişi gözaltına alındı.


Geçtiğimiz ay, yine Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde polisin harekete geçmesinden bir gece önce sokaklarda hendek açılması ‘emniyette köstebek’ şüphesine neden olmuştu. Polis, operasyon bilgisinin örgüt militanlarına sızdırılma olasılığına karşı kendi içinde inceleme başlatmıştı.

‘GEÇİŞ GÜZERGAHI SIZDIRILDI’ İDDİASI ARAŞTIRILIYOR

Sözcü'den Aytunç Erkin'in haberine göre, Türkiye’yi sarsan saldırıyla ilgili iki gelişme yaşandığı iddia edildi. Savcılık ve Emniyet’in ‘köstebek’ soruşturması başlattığı öğrenildi. Sözcü’ye bilgi veren yetkililer, Çevik Kuvvet’e ait zırhlı midibüsün güzergahının daha önceden teröristlere sızdırıldığı konusunda ciddi bir şüphenin oluştuğunu ifade etti. İncelemede, güzergah geçişiyle ilgili bilginin içerden mi sızdırıldığı yoksa sivil unsurların mı terör örgütünü bilgilendirdiğinin araştırıldığı kaydedildi. Türkiye’nin değişik kentlerinde ve Diyarbakır’da daha önce yaşanan canlı bomba ve bombalı araç saldırılarının ardından güzergahlar konusunda değişiklikler yapıldığı bilgisi verildi. Diyarbakır’da yaşayanlar da saldırının gerçekleştiği Bağcılar Mahallesi’nin yeni inşa edildiğine dikkat çekti.

15 MART’TA YAPILACAK OPERASYON ERTELENMİŞTİ

Bağcılar’ın yeni havaalanına yakın olduğu, saldırının olduğu yerin ise metronun arkasında olduğu, ana cadde olmadığını söyledi. 10 gün önce de Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi şu iddiayla gündeme gelmişti: Terör örgütüne karşı 15 Mart gecesi için operasyon kararı alındığı ancak bir gün önceden teröristlerin hendek kazıp barikatlar kurduğu, roketli saldırılar olduğu dikkat çekmişti. Diyarbakır Emniyeti de operasyon bilgisinin örgüte sızdırıldığı şüphesi üzerine inceleme başlatmıştı.

21 Mart’ta Hürriyet’te yer alan habere göre, Bağlar’a bölücü terör örgütü PKK’nın dağ kadrosundan 60 militanın sızdığı, Sur ve Cizre ilçelerindekilere benzer eylemler planladıkları istihbaratı alındı. Bunun üzerine Diyarbakır Terörle Mücadele (TEM) ekipleri, operasyon için çalışma başlattı. 15 Mart gecesi saat 03.00’te PKK’lıların bulunduğu değerlendirilen adreslere operasyon planlandı ve tüm hazırlıklar tamamlandı. Operasyondan bir gün önce 14 Mart’ta PKK’lılar akşam saatlerinden itibaren Bağlar’ın çeşitli bölgelerinde barikat kurma, hendek kazma, tuzaklanmış bomba yerleştirme gibi eylemlere başladı. Teröristlerin eylem başlatması nedeniyle planlanan operasyon yapılamadı.

ERDOĞAN’DAN, ‘PARALEL YAPIYA YAKIN ASKER-POLİS’ VURGUSU

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri, AB Uyum ve Anayasa Komisyonu’nun üyeleriyle 23 Mart sabahı Beştepe’de bir araya gelmişti. Erdoğan’ın ‘paralel yapı’ ve istihbarat konusunda şu değerlendirmede bulunduğu öne sürül- müştü: “Son günlerde şehit sayısındaki artışın sebebi, paralel yapıya yakın polis ve askerlerden kaynaklanıyor. İstihbarat zafiyeti olabiliyor. Bunun nedeni de bu yapının elamanları. İstihbarat paylaşımında sorun çıkarıyorlar, yanıltıyorlar.”

Sonraki Haber