DEAŞ'lı teröristler İstanbul'dan çıktı: ''Beylikdüzü'nde atış talimi yapmışlar''

Santa Maria Kilisesi’ne yönelik saldırı iddianamesinde İstihbarat Birimlerinin savcılığa ilettiği bilgiye göre sanıklar İstanbul Beylikdüzü’nde atış talimi bile yapmış.

DEAŞ tarafından 28 Ocak’ta Santa Maria Kilisesi’ne gerçekleştirilen, bir vatandaşın öldürüldüğü saldırıya ilişkin 43 sanığa dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, tutuklu sanık Adam Khamirzaev hakkında detay bir bir bilgiye yer veriliyor.

Halk TV’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, “Çeçenistan’da 1985’te doğan Khamirzaev, 2015’te Türkiye’ye geldi. İki yıl sonra IŞİD’ten tutuklandı. Sınır dışı edilerek, Dubai’ye gönderildi. 2022’de Türkiye’ye döndü. Başakşehir’de bir kasabın yanında çıkmaya başladı. Kiliseye saldıran David Tanduev ve Amırjon Kholiqov’u kasap dükkanında tanıdığını söylüyor. 

Kharmirzaev, kilise saldırısından sonra Başakşehir’in Kayabaşı Mahallesi’ndeki evinde gözaltına alındı. Üzerinde ‘Andrei Guzun’ adına düzenlenmiş sahte pasaport çıktı. Kharmirzaev’in ‘Adam Abu-Darrar Al-Shishani’ kod adlı IŞİD üyesi olduğu ve “Türkiye’de eylem yapmak için kendisine bağlı unsurlara izin verdiği” iddia ediliyor.

İddianamede, “MİT ve İstihbarat Şube Müdürlüğü’nce iletilen” kritik bir bilgiye yer verildi.

O bilgi şöyle:

“Khamirzaev’in Rusça konuşan örgüt iltisaklarının (bağlantıları) ülkemiz veya potansiyel olarak ABD’de ilave eylem planına dahil olabileceği, Khamirzaev’in 2023 sonları veya 2024 başlarında silah eğitimi organize etmeyi ve eylem gerçekleştirmek üzere gerekli malzemeleri temin etmeyi planladığı, Abdulaziz Abdullaev, Hamza Abu Hanzala, Dawud ve Abu Bakr isimli şahısların dahil olduğu gruptaki birden çok kişinin tabanca temin ettiği ve Beylikdüzü'nde atış denemesi yaptığı, ülkemizdeki grup içerisinde Abu Süleyman (Kod) Nazhmuddin Bisultanov’un da yer aldığı bildirilmiştir.”

Sonraki Haber