Bir vahşet daha: Gömülü bulunan kemikler, 9 aydır kayıp olan Nihal'e ait çıktı

Türkiye Diyarbakır'da korkunç bir şekilde katledilen Narin'e ağlarken, bir vahşet haberi de Antalya'dan geldi. Antalya'da toprağa gömülü olarak bulunan kemikler 9 aydır kayıp olan Nihal'e ait çıktı. Nihal'in katil zanlısı olan dini nikahla birlikte yaşadığı zanlı tutuklanarak cezaevine konuldu.

Antalya'nın Serik ilçesinde, bir dönem dini nikahla birlikte yaşadığı kişinin yer göstermesiyle toprağa gömülü bulunan kemik parçalarının, 9 aydır kayıp olan işitme engelli Nihal B.'e (24) ait olduğu belirlendi. Kızının kemiklerini teslim alıp toprağa veren Vedat B., "Allah'a şükür kızımın yeri belli oldu. Artık gelip duamızı yapacağız" dedi.

Serik'te yaşayan işitme engelli Nihal B., 2022'de Batman'da yaşayan işitme engelli Mehmet B. ile sosyal medyadan tanıştı ve bir süre sonra kayboldu. O dönem Nihal B.'i arayan babası Vedat B. ile bir süredir ayrı yaşadığı eşi Derya Y., kaybolduktan yaklaşık 2 ay sonra kızlarının Mehmet B. ile Batman'da dini nikahla yaşamaya başladığını öğrendi. 2023'te 1 çocuk dünyaya getiren Nihal B. ile Mehmet B. arasında anlaşmazlık çıktı.

Nihal B., doğumdan 15 gün sonra bebeğini Batman'da bırakıp, Serik'teki ailesinin yanına döndü.

KANLI FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

Mehmet B., geçen yıl 9 Ekim'de Serik'e gelip Nihal B. ile buluştu. Bu tarihten sonra Nihal B.'ten haber alınamadı. Ailesi, Nihal B.'i ararken; bu yıl 1 Mayıs'ta dayısı Ali Y.'a ulaşan ve Mehmet B.'ın tanıdığı olduğu öğrenilen kişiler, çeşitli fotoğraf ve videolar gönderdi.

Mehmet B.'ın cep telefonuyla görüntülü görüşme yaptığı kişiye, Nihal B.'in boynunda kan izleri ve yerde hareketsiz yatar haldeki fotoğrafını paylaştığı belirlendi. Aynı videoda Mehmet B.'ın Nihal B.'in kimliğini ve cep telefonunu da gösterdiği anlar yer aldı. Aile, bu video ve fotoğraflar üzerine Nihal B.'in hayatından endişe ettiklerini belirterek, polise başvurdu. Soruşturmada, Serik Emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri, 2 Mayıs'ta Mehmet B.'ı Batman'da gözaltına aldı. Mehmet B., işlemlerinin ardından tutuklandı.

KEMİK PARÇALARI 9 AY SONRA BULUNDU

Cumhuriyet savcısının talimatıyla Nihal B.'in dini nikahla birlikte yaşadığı Mehmet B., Batman Cezaevi'nden jandarma nezaretinde Serik'e getirildi. 13 Haziran tarihinde Mehmet B.'ın yer göstermesi üzerine Serik-Belek kara yolu Eminceler mevkiinde, yol kenarındaki ağaçlıklar arasında arama yapıldı. Aramada Nihal B.'e ait olduğu değerlendirilen kemikler bulundu. Polis, olay yeri inceleme ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri tarafından çıkarılan kemikler, ceset torbasında toplandı. Sonrasında tabuta konan kemikler otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kemiklerden alınan örnekler de DNA incelemesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Cinayet şüphelisi Mehmet B. ise Antalya'nın Manavgat ilçesindeki cezaevine konuldu.

'YERİ YURDU ARTIK BELLİ'

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemeler sonucunda kemiklerin Nihal B.'e ait olduğu tespit edildi. Sonucun bildirilmesinin ardından Vedat B., dün kızına ait kemikleri teslim alıp, Serik ilçesinde toprağa verdi. DHA muhabirine konuşan Vedat B., "Allah'a şükür kızımın yeri belli oldu. Artık gelip duamızı yapacağız. 1 seneyi geçkindir çocuğum rezil oldu. 7- 8 ay kayıptı. Arandı, bulundu. Yeri, yurdu artık belli. Herkes elinden geleni yaptı. Bundan sonra gelip duamızı yapacağız. Kızımın naaşı İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan geldi. Sabah teslim aldık ve defnettik. Otopsi sonucuna göre cenaze kızım Nihal'e ait. Öldüren kişiyle ilgili artık devlet karar verecek. Hakimlerimiz karar verecek ama biz de peşindeyiz, takipçisi olacağız. İnşallah o ömür boyu hapiste yatacak" dedi. (DHA)

Sonraki Haber