10 yıl önce ''müjde''lenen tabletler öğrencilere neden dağıtılmadı ?

MEB tarafından 2010 yılında duyurulan FATİH projesi ‘her çocuğa bir tablet’ sloganı ile başladı. 10 yıl geçmesine rağmen bu vaat yerini bulmadı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2010 yılında duyurulan Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi ‘her çocuğa bir tablet’ sloganı ile başladı. Fakat aradan 10 yıl geçmesine rağmen bu vaat yerini bulmadı. Oysaki bugün bu vaat yerine gelmiş olsaydı birçok sıkıntı yaşanmayacaktı. Öğrenciler ebeveynlerinin akıllı telefonlarıyla uzaktan eğitime katılmak zorunda kalmayacaklardı.

Birgün gazetesinin haberine göre FATİH projesi 5 yıl içinde her öğrenciye bir tablet öngörüyordu ama 2010’dan bugüne gelindiğinde dağıtılan tablet sayısı hedeflenenin çok altında kaldı. MEB sadece hedefin yüzde 20’sini tutturabildi. Hatta MEB 2018 yılında tablet yerine klavyeli bilgisayarlara geçiş yaptı.

Yine FATİH Projesi kapsamında alınan akıllı tahtalar, çok sayıda okulda teknik arıza nedeniyle kullanılamadı. Öğretmenler, yeni tahtaların kullanımı konusunda yeterince bilgilendirilmedi; akıllı tahtalar ‘kara tahta’ oldu. Okulların bir bölümü ise internet bağlantısı olmadığı için akıllı tahtalardan yararlanamadı. Sonuç olarak büyük umutlarla başlatılan FATİH projesi hüsran oldu. Öğrencilere tablet dağıtılamadı, okullara akıllı tahta kurulmadı. Bunun sonucunda en çok ihtiyaç duyulan bugün öğrenciler uzaktan eğitimden mahrum kaldı.

Sonraki Haber