Türkiye, Akdeniz'de sondaj çalışmalarına başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akdeniz'de ilk sondaj çalışmalarının birkaç ay içerisinde başlayacağını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akdeniz'de ilk sondajın birkaç ay içerisinde yapılacağını duyurdu. Sönmez açıklamasında nükleer santralde, Akkuyu ve Sinop'tan sonra üçüncü projenin Trakya'da olacağını ve bu santralin Çin'le yapacağını da söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez A Haber'de gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Fatih Dönmez, ABD'nin İran'a yaptırım kararıyla ilgili olarak, "Tek taraflı bir karar, meşru bir ticaret yapıyoruz" dedi. Fatih Dönmez, Nükleer santralde, Akkuyuve Sinop'tan sonra üçüncü projenin Trakya'da olacağını kaydetti. Dönmez, "Trakya'daki santrali Çin'le yapacağız" dedi.

"MEŞRU BİR TİCARET YAPIYORUZ"

Fatih Dönmez, ABD'nin İran'a yaptırım kararıyla ilgili olarak, "tek taraflı bir karar, meşru bir ticaret yapıyoruz" dedi. Dönmez, Akdeniz'de doğalgaz arama çalışmasıyla ilgili, "Gemimiz ilk sondajı birkaç ay içinde yapacak" diye konuştu.

AKDENİZ'DE DOĞALGAZ ARAMASI
Akdeniz'de doğalgaz arama çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Bakan Dönmez, "Gemimiz ilk sondajı birkaç ay içinde yapacak." dedi..

"TRAKYA'DAKİ SANTRAL ÇİN'LE BİRLİKTE YAPILACAK"

Fatih Dönmez, Nükleer santralde, Akkuyu ve Sinop'tan sonra üçüncü projenin Trakya'da olacağını kaydetti. Dönmez, "Trakya'daki santrali Çin'le yapacağız" dedİ?. Dönmez, Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin tamamlanması konusunda bir gecikme öngörülmediğini belirterek, Enerji Verimliliği ve tasaruffuyla ilgili bazı tasarruflarla yüzde 40 az ödenebileğini söyledi.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK GÜNEŞ ÜRETİM SANTRALİ İNŞAA EDECEĞİZ"

Dönmez, "Konya Karapınar'da dünyanın en büyük güneş üretim santralini inşaa edeceğiz. Sadece santral değil, kullanılacak ekipmanlar da Türkiye'de üretilecek. Fabrika yaptırımlarımız da var. Biz bir taraftan yerli kaynaklara yöneliyoruz, hem de yerli teknolojinin üretilmesini amaçlıyoruz. Türkiye'de büyük bir pazar var. Deniz üzerinde rüzgar santralleri kuracağız."

Enerji Bakanı, Türk Akım'ın denizdeki yapı çalışmalarının bittiğini, bir gecikmenin söz konusu olmadığını belirtti.

YEKA'DA TEKLİFLER EKİM'DE

Güneş ve rüzgarın ardından 3. YEKA'nın (Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı) denizüstünde (Off-Shore) olacağını söyleyen Dönmez, bu konuda çalışmaların bittiğini, en verimli yerlerin Marmara ve Ege'nin kuzeyi olarak görüldüğünü ifade etti.

Dönmez, "Denizüstü YEKA yaklaşık 1000-1200MW gücünde olacak. Ekim ayı gibi teklifleri almayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Dönmez, Egegaz ve Marmara Ereğlisi terminallerinden sonra bir üçüncü LNG terminalin Saros'ta planlandığını belirtti.

Sonraki Haber