TÜDER Başkanı Küçük: ''Kredi kartıyla alışverişte taksitler yeniden değerlendirilmeli''

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük kredi kartı ile yapılan alışverişler için kısıtlanan taksit uygulamasının yeniden değerlendirilmesini istedi.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kredi kartı ile yapılan alışverişlerde, bazı mal ve hizmet gruplarında taksit uygulaması kaldırıldı ya da taksit sayısına sınırlama getirildi. Bu kararla, tüketim harcamalarına ve kredi kartı kullanımına sınırlama getirilmek istenmişti.
Uygulamada bazı bankalar, kredi kartı kullanılarak tek çekim olarak yapılan harcamalara, hesap ekstresi üretilmeden önce taksitlendirme yapma (faiz uygulayarak) teklifinde bulunuyorlar. Bu yolla, faiz geliri elde ederek, kredi kartlarına getirilen taksit sınırlamasını aşmış oluyorlar.
Bu durumda tüketiciler, kredi kartıyla yaptıkları harcamalara taksit avantajı sağlarken, yüksek faiz ödeyerek o mal ve hizmeti daha pahalı satın almış oluyorlar.
Bu işlemlerden kim karlı kim zararlı çıkıyor tartışılabilir. Ancak, tüketicilerimizin ekonomik açıdan zararlı çıktığı bir gerçek. Tabir yerinde ise, yüksek faiz ödeyerek bankalara mecbur bırakılıyorlar.
Tüketicilerimizin ekonomik çıkarlarının korunması amacıyla, kredi kartı ile yapılan alışverişlerde taksit uygulamasının yeniden değerlendirilmesinde yarar bulunmaktadır. Ekonomi politikasının mali yükü, sadece tüketicilere yüklenmemelidir.
Yetkililerin ve kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.
Saygılarımızla."

Sonraki Haber