Pcdepo'nun patronu konuştu: Bir tek ceketim kaldı

Binlerce müşterisine sattığı bilgisayarları teslim edememesi ile gündeme gelen Pcdepo.com'un sahibinden açıklama var..

Binlerce müşterisine sattığı bilgisayarları teslim edememesi ile gündeme gelen Pcdepo.com ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Şirket sahibi Sinan Yener, yüklü alım yapan bir müşterisine yaptığı açıklamada, yaşadıkları sıkıntının kaynağında, bankaların hesaplarına bloke koymasını gösterdi. Elinde hiçbir şeyin kalmadığını ifade eden Yener “Sadece ceketim kaldı. Mal gönderimini unutun” dedi. Öte yandan, şirket sitesine koyduğu açıklamada ise, teslim edilmeyen bilgisayar sayısını 180 olarak açıkladı. 

Hürriyet'in gündeme getirdiği ‘Pcdepo.com skandalı'nda yeni bir gelişme söz konusu. Şirket sahibi Sinan Yener, telefonla veya yüz yüze görüşme taleplerine yanıt vermedi. Ancak bir yandan şirket sitesine yazılı bir açıklama konuldu; diğer yandan Yener, bir müşterisine önemli açıklamalarda bulundu.

BANKALAR EL KOYDU, BİR TEK CEKETİM KALDI 
Pcdepo.com'dan (Norma Bilgisayar) yüklü alışveriş yapan ve şirket sahibi Sinan Yener ile telefonda görüşen K. Ş., yaptığı telefon konuşmasını şu sözlerle anlattı: 

"Dün akşam 11 gibi, yoğun sms göndermemin ardından Sinan bey beni aradı. Benimle gayet sakin konuştu. Bankaların hesaplarına el koyduğunu, elinde hiçbir şeyin olmadığını sadece ceketinin kaldığını söyledi. Ayrıca 'mal gönderimini unutun' dedi.

Bankalardan dönüş olacağını ve bankaların kendisinden kargo bilgilerini istediğini anlattı. Şu an düşündüğü tek sıkıntının havaleyi nasıl kapatacağı olduğunu belirtti. Sıkıntıya düşmelerinin nedenini başka bir bilgisayar firmasının mallarını vermemesi olduğunu, o yüzden insanların mağdur olduğunu söyledi. 

DURUMU 2 AY İÇİNDE DÜZELTECEĞİM
Ben bilgisayarcı olduğum için yüklü alımlar yapıyorum. Ekim ayının 19 ile 26'sı arasında 14 bin 700 liralık sipariş verdim. Toplu alımlarda indirimler yapılıyor. Örneğin bana bir bilgisayarın geliş maliyeti 1380 lira ise bu firmadaki fiyat 1080 lira civarındaydı. Çok uygun bir fiyat ve daha önce de aldığım için güvendim. Ve sipariş verdim. Bunun ardından bir daha indirime girince aşırı şüphelendim.

'Kur farkı diyorsunuz ekim ayında insanlar almış, paraları da peşin almışsınız kur farkı sizi bağlar' dedim, Sinan bey 'İnsanlardan kur farkı almayacağız' yanıtını verdi.

Ayrıca şikayetler yüzünden karakola ifade vermeye gittiğini, ifadesinin ardından polislerin kendisine inandığını savundu. Mağdurları tek tek aramaya çalıştığını ve bu durumu 2 ay içinde çözeceğini söyledi. Ben ise kendisine inanmadığımı ve bankaya itirazda bulunduğumu söyledim."

NORMA BİLGİSAYAR'DAN YAPILAN YENİ AÇIKLAMA: 
*Türkiye de bankacılık sektörünün denetimsizliğinden ve adalete ve hukuka aykırı olarak keyfi davranışları sonucu şirketimiz mağdur edilmiştir.

*Biz bu mağduriyeti müşterilerimize yansıtmamak adına her türlü maddi manevi fedakarlığı yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Geçen süreçte döviz kurlarındaki ani yükseliş nedeni ile ilk 45 günlük iç piyasada nihai tüketici bağlantımız 4000 bilgisayar civarında olmuştur. Bu fark dahi firmamızın 2,5 milyon TL zararı ortaya çıkarmıştır. Firmamız buna rağmen faaliyetine ve teslimlerine devam etmiştir.


GÖNDERİLMEYEN ÜRÜN SAYISI 180
*Şuan firma kayıtlarına göre alıcıya gönderilmeyen bilgisayar sayısı sadece 180 adettir. 

*Aynı süreçte bankalar bilançolarımızı sürekli inceledikleri için firmamızdan ek teminatlar talep etmişler ve bu talep üzerine iyi niyetli olarak bankaları şirketimizin ve şahsımın maliki olduğu tüm taşınmazları rehin etmiş bulunmaktayız. 

*Tüm bankalar firmamıza tahsis edilen kredileri durdurmuş ve sanal pos hesaplarını bloke edip 27/10/2015 tarihi itibariyle ticari faaliyetlerimiz bloke edilmiştir.

* Sonuç olarak hesaplarımıza bloke konulan 27/10/2015 gününe ilişkin sadece 1 günlük bilgisayar alıcısı mağdur durumdadır. Bu mağduriyet de en kısa sürede firmamız tarafından ortadan kaldırılacaktır.

BANKA İLE TEMASA GEÇİN
E-Hukuk Derneği Başkanı Av. Gökhan Uğur Bağcı konu ile ilgili şunları kaydetti:

Eğer ürün kredi kartı kullanılarak alınmış ise ve satıcı firma ile de irtibata geçmek mümkün olmuyorsa en doğru ve etkin çözüm tüketicinin kredi kartını aldığı bankaya başvurarak 'ters ibraz talebinde bulunmasıdır. Buna göre ilgili banka hemen satıcı ile irtibata geçip şikayet konusu ürünün teslim edilip edilmediğini sorar ve satıcı ürünün teslim edildiğini kanıtlayamaz ise ürün tutarını tüketicinin kredi kartına iade eder. İade ettiği bu parayı da satıcının baka nezdinde mevcut hesabından keser. Satıcının bankada mevcut parası olmasa bile az evvel değindiğim uluslar arası kurallar gereği banka tüketiciye iadeyi yapar."

EFT ile yapılan ödemelerde parayı tahsil etmenin güç olabileceğini söyleyen Av. Bağcı "Böylesi bir durumda tüketici için en masrafsız yol ikametgahının bulunduğu yerdeki tüketici hakem heyetine bir dilekçe ile başvurmaktır. Hakem heyeti tüketicinin talebi doğrultusunda bir karar verir ve bu karar lehe ise mahkeme ilamı gibi icra takibine konabilir. Karşı taraf ancak tüketici mahkemesine itiraz edip tedbir istyerek icra takibini durdurabilir. Şunu unutmamak önemli, eğer satıcı batık ise karar lehe çıksa da tahsil etmek oldukça zor olacaktır."

 BİRLİKTE BAŞVURU YAPILABİLİR
Av. Bağcı değerlendirmesinin devamında  "Toplu bir ürün teslim etmeme durumu söz konusu ise, mağdurların bir araya gelerek Savcılığa dilekçe vermeleri ve suç duyurusunda bulunmaları mümkün" diyerer bu şekilde yapılacak başvurunun daha etkili olacağını aktardı

Sonraki Haber