Müjde yeni Mehmet Şimşek vergileri yolda

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek2in, kripto varlıklardan elde edilen gelirler ve borsada yapılan işlemlerden elde edilen gelirlerin vergilendirilmesine yönelik yeni adımlar atmaya hazırlandığı öne sürüldü.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre Bakan Şimşek, AK Parti'nin Kızılcahamam’daki istişare toplantısında katılımcılara ekonomi ile ilgili bir sunum yaptı. "Ekonomik programın problemsiz ilerlediğini, cari açığın ve enflasyonun indirilmesine yönelik yeni tedbirler aldıklarını" söyleyen Şimşek, alınan tasarruf tedbirlerine ilişkin bilgi verdi. 

Milletvekillerinin de bu tedbirleri dikkate alarak hareket etmesi gerektiğini belirten Şimşek “Yatırım ödeneklerinden de kesintiye gidiyoruz. Bu nedenle milletvekili arkadaşlarımız illeri ile ilgili planlamalarını buna göre yapsınlar. Yatırım ödeneklerinde yüzde 15’lik kesinti yapacağız. Fiziki ilerlemesi yüzde 75’in üzerinde olan yatırım projelerine öncelik vereceğiz. Kamu yatırım programına yeni proje de almayacağız” dedi.

Tasarruf paketinin sonraki aşamaları hakkında da bilgi veren Şimşek, bu kapsamda Kamu İhale Yasası’nın Avrupa standartlarına kavuşturulacağını, KİT’lerdeki yönetim anlayışının değiştirilerek yeni bir yönetim anlayışı getireceklerini, birçok vergi muafiyeti, indirimi, teşviki ve istisnasının kaldırılacağını anlattı. Şimşek, fon gelirlerinden alınan verginin de artırılacağını kaydetti.

Şimşek ayrıca, kripto varlıklardan elde edilen gelirler ve borsada yapılan işlemlerden elde edilen gelirlerin vergilendirilmesine yönelik yeni adımlar atılacağını kaydetti. Şimşek “Dünyada da böyle, bir gelir elde ediliyorsa bunun vergisi de olmalı. Kripto varlıklar, borsada işlem gören varlıklar, yatırım fonları v.s bunların disipline edilmesi lazım” dedi. 

Yabancı sermayenin Türkiye’ye ilgi duyduğunu, ancak yabancı sermaye girişinin artması için bazı koşulların yerine getirilmesi gerektiğini belirten Şimşek “Yabancı sermaye gideceği ülkedeki kurallara bakar, hukuki güvencelere bakar. Biz bunları sağlarsak, kuralları net olarak koyarsak yabancı sermaye de gelir” değerlendirmesini yaptı.

Sonraki Haber