Emeklinin zamlı maaşları.. İşte sıralı tam liste
SSK ve Bağ-Kur emeklileri zamlı maaşlarını almaya başladı. İşte net maaşlar..
SSK ve Bağ-Kur emeklileri, zamlı maaşlarını bu hafta başından itibaren almaya başladı.
Ayın 27'sine kadar tüm SSK ve Bağ- Kur emeklileri, zamlı maaşlarını almış olacak.
2 artışın birden yansıtıldığı maaşlarını almayı bekleyen emekliler, ellerine geçecek parayı bu tablodan öğreniyor.
İşte Takvim'in haberine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yeni maaşları:
EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR ?
'Emekliye zam'' haberlerinin ardından vatandaş "Ne kadar emekli maaşı alırım, ne zaman emekli olurum?" gibi soruları sormaya başladı. Vatandaşların emekli maaşlarını öğrenebilmesinin en kolay yolu emekli maaşı hesaplama işlemini yapmaktan geçiyor. Peki, emekli maaşı hesaplaması nasıl yapılır?
EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMASI NEREDEN YAPILIR?
Ücretsiz bir uygulama olan emekli maaşı hesaplaması, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) resmi sitesinden kolayca yapılabilmektedir. SSK ve Bağkur hesaplama aynı sayfadan yapılmaz. SSK'ya bağlı olanların 4A, BAĞ-KUR'a bağlı olanların 4B, Emekli Sandığı'na bağlı olanların ise 4C emeklilik maaşı hesaplama işlemini seçmesi gerekir. Hesaplama işlemi için yapılması gereken tek şey Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan aylık hesaplama formundaki bilgileri eksiksiz doldurmak. Online yapılan bu işlem sayesinde emekli aylığıyla ile ilgili tüm bilgilere ulaşmak mümkün.
EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMASI İÇİN GEREKLİ BİLGİLER
Emekli maaşı hesaplama formuna T.C. kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfus ili ve doğum tarihi gibi bilgilerin girilmesi şarttır. İşe başlama tarihi, malullük ya da iş gücü kaybının olup olmadığı gibi bilgiler SGK emekli aylığı hesaplama işlemi için gerekli olmaktadır. Staj ya da çıraklık okulunda yapılan sigorta emekli maaşı hesaplamaların etkilemez.
SSK EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA
SSK emekli maaşı hesaplamaları 4A hizmet sayfasından yapılır. SSK yani 4A kurumuna bağlı olarak çalışan bir vatandaş iseniz, emeklilik hesaplaması için şu adımları uygulamanız gerekir:
4A birimi üzerinden emeklilik hesaplaması yapmadan önce; prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgileri öğrenin, çünkü bu bilgiler hesaplama işleminin gerçekleşmesi için gereklidir, burada SSK yani 4A kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için SGK'nın resmi adresine giriş yapın, hemen sonrasında "4A Ne Zaman Emekli Olurum" adresine tıklayın, karşınıza gelen sekmede;"doğum tarihi" "işe giriş tarihi" "ilk tescil tarihi" ve "prim günleri" gibi bilgilerin istendiği bir form karşınıza çıkacak. Bu bilgilerin eksiksiz girilmesi, hesaplama işlemi için şarttır.
BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA
BAĞ-KUR emekli maaşı hesaplamaları, 4B hizmet sayfasından yapılır. BAĞ-KUR yani 4B kurumuna bağlı olarak çalışıyorsanız, emeklilik hesaplaması için şu adımları uygulamanız gerekir:
BAĞ-KUR yani 4B kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, SGK'nın resmi sitesine giriş yapın,
hemen sonrasında "4B Ne Zaman Emekli Olurum" adresine tıklayın, bu aşamada da 4A Hizmetinde olduğu gibi bir takım bilgilerin istendiği bir form karşınıza çıkacak. "Emeklilik türünüzü" "Cinsiyetinizi" "Doğum tarihinizi" "Maluliyet durumunuzu" "Maluliyet derecenizi" "Erken yaşlanma" durumunuz varsa onun bilgisini ve "Bakıma muhtaç malul çocuğunuz" varsa onun da bilgisini, sistemde yer alan ilgili bölümlere eksiksiz girmeye özen gösterin.