Doğalgaz para iadesi nasıl alınır ?

Hatalı mevzuat uygulaması nedeniyle doğalgaz şirketleri, fazla ödeme aldığı abonelere parasını geri veriyor.

Doğalgaz para iadesi nasıl alınır? Kimler doğalgaz para iadesi alabilir? Doğalgaz para iadesi sorgulaması nasıl yapılır? İşte EPDK'nın doğalgaz para iadesiyle ilgili açıklamasının detayları...

Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurumu-EPDK'nın doğalgaz para iadesiyle ilgili aldığı karar aboneleri sevindirdi. 

Hatalı mevzuat uygulanması nedeniyle doğalgaz şirketlerinin fazla ödeme aldığı abonelere doğalgaz parası iadesi yapılacak.

Peki vatandaş doğalgaz para iadesini nasıl alacak? Doğalgaz para iadesini kimler alabilir? Doğalgaz para iadesi alacaklar listesi sorgulaması nasıl yapılacak? EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın açıkladığı bilgilere göre doğalgaz para iadesi sürecinin detayları şöyle:

226 BİN ABONEYE DOĞALGAZ PARA İADESİ YAPILACAK

16 doğalgaz dağıtım şirketinin yanlış tahsil yaptığı 226 bin 35 aboneye doğalgaz para iadesi yapılacak. EPDK'nın verilerine göre, şuana kadar 6 milyon 261 bin 848 lirayı bulan doğalgaz para iadesi yapılmış durumda. 

Örneğin, İstanbul'da yaşayan bir doğalgaz abonesi, doğalgaz para iadesi sorgulaması için İGDAŞ'ın internet sitesinden arama yapması gerekiyor. 

DOĞALGAZ PARA İADESİ NASIL YAPILACAK? DOĞALGAZ PARA İADESİ SORGULAMA EKRANI

Aboneler doğalgaz para iadesi sorgulaması yapmak için bağlı bulundukları doğalgaz şirketinin internet sayfasını kullanacaklar. Aboneler bağlı bulundukları doğalgaz şirketinin internet sitelerinden hem doğalgaz para iadesi sorgulaması yapabilecekler hem de ödenecek tutarın bedelini öğrenebilecekler.  

PARA İADESİ YERİNE DOĞALGAZ DA VERİLEBİLECEK

EPDK başkanının verdiği bilgilere göre, fazladan alınan bedel, faturalı aboneye gaz bedeli olarak verilebilecek yada fatura bedelinden düşürülebilecek. Fazladan ödeme yapan abone artık o meskende bulunmuyorsa oturduğu dönemde fazladan kesilen miktarı nakit olarak alabilecek.

Binalardaki doğal gaz tesisatı, ilk kurulduğunda ilgili bölgedeki sorumlu dağıtım şirketince kontrol ediliyor ve bir kereye mahsus olmak üzere "iç tesisat kontrol bedeli" adı altında aboneden ücret alınıyor. Buna karşın bazı dağıtım şirketlerinin söz konusu ücreti, tesisat yeni olmasa da her abone değişikliğinde alma yoluna gittiği EPDK Tarifeler Dairesi tarafından tespit edilmişti.

Sonraki Haber